Haberler

Ölen İşçinin Mektubu: Yaşarsam Malulen Emekli Olacakmışım

Güncelleme:

Yakalandığı karaciğer rahatsızlığı nedeniyle hayatını kaybeden Zafer Açıkgözoğlu'nun ölmeden önce arkadaşlarına yazdığı mektup herkesi duygulandırdı.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde taşeron işçi olarak çalışan ve yakalandığı karaciğer rahatsızlığı nedeniyle hayatını kaybeden Zafer Açıkgözoğlu, ölmeden önce iş arkadaşlarına mektup yazarak, "Biliyorum arkamdan iki gün ağlayıp üçüncü gün unutacaksınız. Benden önce her sene ölen bin 500 işçi gibi" dedi.

ELİNE ENJEKTÖR İĞNESİ BATTI

İddiaya göre, geçen yıl, İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nde taşeron işçi olarak çalışan 26 yaşındaki Zafer Açıkgözoğlu'nun, çöp torbalarını boşaltırken eline enjektör iğnesi battı. Bu olayı dikkate almayan Zafer Açıkgözoğlu işine devam etti. Zafer Açıkgözoğlu'na amirleri tarafından acil servisin bodrum katında lağım sularını temizlenmesi görevi verildi. Lağım sularını temizleyen Zafer Açıkgözoğlu eve gittiğinde rahatsızlandı. Hastaneye kaldırıldı. Enfeksiyon kaptığı belirtildi. Hastanede yapılan testlerin ardından Zafer Açıkgözoğlu'na Hepatit B teşhisi konuldu. Doktorlar Açıkgözoğlu'na karaciğerinin iflas ettiğini söyledi. Aynı hastanede Açıkgözoğlu'na karaciğer nakli yapıldı. Tekrar rahatsızlanan Açıkgözoğlu, iki hafta kaldığı yoğun bakımda hayatını kaybetti.

"BELKİ ONLAR KAZANIRLAR"

Zafer Açıkgözoğlu ölmeden önce hastanede çalışan iş arkadaşlarına yazdığu mektupta şu ifadeleri kullandı: "Yaşarsam, malulen emekli olacakmışım. Şimdi bunları düşünemiyorum bile, sonum ne olacak, yaşayacak mıyım bilmiyorum ki! Taşeron İşçileri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği vasıtasıyla yürütülen dava süreci devam ediyor, hastane yetkilileri bizden daha yüksekler, daha üstünler; belki onlar kazanırlar. Ne karar çıkarsa saygı duyacağız, elden ne gelir ki!

"CEZA ALSINLAR Kİ..."

Biliyorum arkamdan iki gün ağlayıp üçüncü gün unutacaksınız. Hayatınıza hiçbir şey olmamış gibi devam edeceksiniz. Benden önce her sene ölen bin 500 işçi gibi. Soma'da ölen 301 maden işçisi gibi. Şimdi diyorum ki, iş buldum, ekmek buldum diye sevinirken güvenlik önlemlerinin alınmamasından, gerekli eğitimin verilmemesinden, altyapı eksikliğinden canımdan oldum. Yaşamak istiyorsanız, sevdiklerinizle mutlu bir yaşam sürmek, evlenmek, çocuk sahibi olmak istiyorsanız; var olan şartların, eğitimlerin tamamlanmasını isteyin. Çalışma Bakanlığı başta olmak üzere, tüm sorumluların yasalarca cezalandırılması en büyük dileğimdir. Ceza alsınlar ki tekrar aynı hatalar yaşanmasın. Güle güle..."

Kaynak: ANKA / Güncel

İstanbul Üniversitesi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS...
500

Yorumlar (36)

ASGARİİİİİİİ:

DİNDAR OLUP İŞÇİNİN HALİNDEN ANLAMAYAN TEK LİDER ERDOĞAN KENDİ MUHASEBESİNİN DIŞINDA BAŞKA MUHASABELER YAPMAYAN TEK DİNDAR ERDOĞAN TAŞERONUN NEKADAR GEÇİM SIKINTISI YAŞADIĞINI BİLMEYEN TEK DİNDAR ERDOĞAN HER KÖTÜ GİDİŞİATI BAŞKALARINA MAL EDEN DİNDAR ERDOĞAN ASGARİ ÜCRETTT ÖLÜM MAAŞIDIR

24
5
yanıtYanıtla
ahmet budanm@m.m:

Kardeşim sizde kadere iman diye bisey yok mu birinin dikkatsizliği ölümüne vesile olmuş kaderin önüne geçilmez

4
24
yanıtYanıtla
mustfa88parmak@gmail.com:

senin zihniyetine tüküriyim ben !! senin müslümanlıkl hıc bır alakan yok ve olmazda yazık sana allah senın yolunu duzeltsın!!!

yanıt0
yanıt0
MEHMET BUDANsevgi2@hotmail.com:

Kıssas denilen kuralda var islamiyette. Onun ölümüne sebeb olan kişilerinde ölmesi gerekiyor senin anlayışına göre.

yanıt0
yanıt0
allohasanallohasan@mynet.com:

yapmayın bu adam test yapılmışmı işe başlamadan önce yada aşı hayır ne gerek var nasıl olsa dışarda çok onlardan mesle teşeron devlet değil mesele denetimsizlik ve vurdumduymazlık

yanıt0
yanıt0
TURK:

Yazik baba. . . Allah butun hukumetlerin belasini versin. ulan adamin aldigi topu topu 1000 lira, kira mi versin ? yemek mi yesin ? fatura mi odesin ? otobus bileti mi alsin ? bu ne lan ?

25
2
yanıtYanıtla
lisans mezunu taseron:

taseronun sırtından yiyilen her lokma bütün yiyenlere ve ailelerine haram zıkkım olsun inş!!!

23
1
yanıtYanıtla
KARAMURATmurat_yuksel33@yahoo.com.tr:

Eksileyen lavuk herhalde taşeron firma sahibi. . .

yanıt0
yanıt0
tarık:

ALLAH(CC) rahmet eylesin geride kalanlara sabır versin amin

21
0
yanıtYanıtla
KAAN:

BU ÜLKEDEN NEFRET ETTİRİYOLAR İNSANLARDAN HERŞEYDEN MADDİ MANEVİ SIKINTILARDAN BIKTIM

18
0
yanıtYanıtla
Tüm 36 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title