Haberler

Okuma Yazma Öğrenen 150 Kadına Sertifikaları Verildi

"Ana-Kız Okuldayız" kampanyası kapsamında Van açılan kurslarda okuma yazma öğrenen 150 kadına sertifikaları verildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatılan "Ana-Kız Okuldayız" kampanyası kapsamında, Van'da açılan kurslarda okuma yazma öğrenen kadınlara sertifikalarının verilmesi için Van Ticaret ve Sanayi Odası salonunda tören düzenlendi.

Törende konuşan Vali Münir Karaloğlu, kampanya kapsamında geçen yıl 80 bin kadının okur yazar hale geldiğini söyledi.

Bu rakamla Türkiye birincisi olduklarını anımsatan Karaloğlu, "Bu başarıda Milli Eğitim Müdürlüğü ve yetkilileri, okul müdürleri, öğretmenler, köy ve mahalle muhtarlarının önemli katkısı vardır. Hepimizin ilk öğretmeni annelerimizdir ve ilk dersi onlardan alırız. Kadınımızı ve kızımızı, okuma ve yazmadan mahrum bırakmaya hiç hakkımız yok" dedi.

Okuma yazma bilmediği için tek başına sokağa çıkamayan, hastaneye gidemeyen ve kendini ifade edemeyen bir kadın için bu durumun bir engel ve özür olduğunu anlatan Karaloğlu, şöyle devam etti:

"Geçmişte devlet olarak imkanlarımız olmamış olabilir. Ailelerimiz, çocuklarını imkansızlıktan göndermemiş olabilir. Ama bugün hem kaynak gücümüz, personelimiz ve yetişmiş elemanız var. Artık vatandaşa düşen de devletin bu çabasına katkı sunmaktır. Okuma yazma öğrenen anneler, çocuklarını mutlaka okula göndersinler. Sizin çektiğiniz sıkıntıları ve yaşadığınız zorlukları çocuklarınız, kızlarınız çekmesin. "

Konuşma sonunda kursları başarıyla tamamlayan 150 kadına sertifikaları ve ödülleri Vali Karaloğlu ile eşi Sevim Karaloğlu, Vali Yardımcıları Hüseyin Demirbaş, Meral Demirbaş, İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nedim Cacim tarafından verildi.

- VAN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title