Haberler

Ökten; "Çerçioğlu'nun Jeotermal Konusunda Konuşmaya Hakkı Yok"

Çiftlik bölgesinde bulunan jeotermal alanı ile ilgili 'Satma Sayın Valim Satma' sözlerini eleştirdi.

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Gökhan Ökten düzenlediği basın toplantısında Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun

Çiftlik bölgesinde bulunan jeotermal alanı ile ilgili 'Satma Sayın Valim Satma' sözlerini eleştirdi.

Belediye'nin mülkiyetinde 9 adet jeotermal kuyusu bulunduğunu ve bu kuyulardan faydalanmadığını belirten Ökten, "Atı alan Üsküdar'ı geçti" dedi.

Ökten'in AK Parti Merkez İlçe binasında düzenlediği

basın toplantısına yönetim kurulu üyeleri de katıldı. Son günlerde Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun beyanlarıyla Çlftlik köyündeki jeotermal sahasının Aydın Valiliği tarafından satılmasının önlenmesi için kampanya başlatıldığına dikkat çeken AK Partili Ökten, "Bu kampanyanın tamamen siyasi bir kandırmaca ve provakasyon olduğu, gerçeklerle ilgisinin olmadığını tüm Aydın kamuoyuna bildirirken; Jeotermal konusunda Aydın Belediye Başkanı'nın affedilmez bir ihmal içinde olduğunu da açıklamak zorundayız" dedi.

Çerçioğlu'nun bugüne kadar jeotermal konusunu ağzına bile almadığını ifade eden Gökhan Ökten, "Seçim beyannamelerinde Aydın şehrinin jeotermal enerji ile ısıtılacağını ilan etmesine rağmen; seçimlerden sonra bu konuda hiçbir çalışma yapmamış, belediye meclisinin gündemine hiçbir gündem maddesi dahi getirmemiştir." diye konuştu.

"AYDIN BÜYÜK ZARARA UĞRADI"

Çerçioğlu'nun jeotermal konusundan haberi bile olmadığını savunan Ökten, "Türkiye'de jeotermal kanunu 13.06.2007 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Bu kanunun geçici maddesinde daha önceden jeotermal kaynakları bulunan tüm kişi ve kurumların haklarının nasıl korunacağına açıklık getirilmiştir. Özlem Çerçioğlu, Aydın Belediyesi'nin kanunen hakkı olan ve Aydın Belediyesi'ne ait olan veya Aydın Belediye sınırları içinde yer alan hiçbir jeotermal sahanın, kaynağın veya kuyunun Belediye'ye verilmesi için girişimde bulunmamıştır. Öyle ki hepside Aydın Belediye sınırları içinde olan jeotermal kuyuların hiçbirisi için talepte dahi bulunmamış, bu kuyuların belediyeye verilerek işletme ruhsatı alınması için hukuk yoluna da başvurmamıştır. Bu büyük bir aymazlıktır. Bu belediyenin kendi malına dahi sahip çıkmamasıdır. Basiretsizliğin en büyük örneği olduğu gibi, Aydın şehrini büyük bir zarara uğratmaktır." ifadelerini kullandı.

Aydın Belediyesi'nin İmamköy, Nardere, Ilıcabaşı,Ilıca Kuzey-1, Tekstil Fabrikası 2,09/30434(DSİ),09/30434 B(DSİ),Ayter 1 ve Ayter 2 isimli kuyularına sahip çıkamadığını iddia eden Ökten şöyle devam etti: "Aydın Belediyesi sınırları içinde olan ve yıllar öncesinden kullanılan tam 9 tane kuyunun hiçbirine Özlem Çerçioğlu sahip çıkmamış, bu kuyuların üzerindeki belediyenin yasal haklarını talep dahi etmemiştir. Bu kuyuların dışında, doğrudan doğruya Aydın Belediyesi'nin mülkiyetinde olan Efe 99, Aydın Pınarbaşı isimli iki büyük kuyu daha vardır."

Aydın Belediyesi Jeotermal Projesi'nin Devlet Planlama Teşkilatı tarafından teşvik edilen ve 2000 yılında yatırım programına alınan ve Resmi Gazete'de yayınlanan bir proje olduğunu belirten Ökten, "Özlem Çerçioğlu, Aydın Belediyesi'nin devlet tarafından teşvik edilen ve yatırım programına alınarak 2000 yılında resmi gazetede yayınlanan bu projenin müktesep haklarını kullanmamakta ısrar etmiştir. Belediyenin anılan projesini yok saymış, belediyeyi büyük bir zarara uğratmıştır." şeklinde konuştu.

"DAVUTLAR VE SULTANHİSAR BELEDİYELERİ KUYULARINI ALDI"

Yılmazköy jeotermal sahasının 2011'de MTA tarafından 250 bin dolar teminat bedelle ihale edildiğini kaydeden Ökten şöyle konuştu: "En büyük ihmal budur. Kendi şehir sınırlarının içinde ve kendi kuyularını da kapsayan bu ihaleye katılmaması affedilmesi Çerçioğlu'nun savunulamaz bir ihmalidir. Özlem Çerçioğlu, her zaman olduğu gibi, kendisine bu ihaleye katılması yönünde yapılan uyarı ve telkinlere rağmen, ihaleyi kamuoyunun gündemine dahi taşımamış, yol sayarak, başka firmaların Aydın şehrine ait olan bu sahayı almasına izin vermiştir. Askında, Aydın Belediyesi'nin kolaylıkla katılıp alabileceği bu ihaleye katılmayarak, Aydın'ın geleceğinin satılmasına göz yummuştur. Kendisi, şehri saran bilboardlarda boy gösterirken, yapılmamış işleri yapılmış gösterip, halkı kandırmaya çalışırken, "Atı alan Üsküdar'ı geçmiş" ve Aydın-Yılmazköy sahası, başka bir firma tarafından alınmıştır. Halbuki, aynı tarihlerde ihaleye çıkan, Kuşadası- Davutlar sahasının ihalesine katılan ' Davutlar Belediyesi', yakınında yer alan sahayı Sultanhisar Belediyesi ihaleleri ve jeotermal sahaları alarak, yatırımcılara açmıştır. Davutlar gibi küçük bir belediyenin ve Sultanhisar ilçesinin dahi, kendi sahasını başkalarına kaptırmamak için satın aldığı sahaya gücü yeterken, Aydın Belediyesi'nin ihmal veya kastı ile kaçırılan Aydın şehrinin jeotermal sahası kaybedilmiştir."

"HESAP SANDIKTA KURULACAK"

Ökten, sözlerini şöyle tamamladı: "Özlem Çerçioğlu'nun sayın Valimize karşı başlattığı kampanyanın ne kadar haksız ve kasıtlı olduğunu herkes görmektedir. Özlem Çerçioğlu, önce yukarıda saydığımız hatalarının, ihmallerinin şehrimize verdiği geri dönülmez zararlarının hesabını vermelidir. Bizce bu hesap 2014 baharında, sandıkta sorulacak ve hesabı kesilecektir." - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Özlem Çerçioğlu Davutlar Üsküdar Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Adana Demirspor GS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title