Haberler

Oğullarıyla Aynı Gün Nikah Kıydırdılar

"1. Uluslararası Roman Festivali" kapsamında, 25 yıldır birlikte yaşayan çift, oğullarıyla aynı gün nikah kıydırdı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince düzenlenen

"1. Uluslararası Roman Festivali" kapsamında, 25 yıldır birlikte yaşayan çift, oğullarıyla aynı gün nikah kıydırdı.

İzmit'te 5 Mayıs'ta başlayan ve bugün sona erecek olan festival etkinlikleri kapsamında, Sekapark'ta yerel Roman sanatçılar Kadir Bilen ve Murat Taylan birer konser verdi. Alanda kurulan Roman panayırında ise Roman gelenekleri anlatıldı.

Daha sonra "Uçurtma Tepesi" mevkisinde düzenlenen ve oyuncu Zuhal Topal'ın sunuculuğunu yaptığı törende, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 25 yıldır birlikte yaşayan Haşim Kaçar ve Semra Esenboğa'nın nikahını kıydı.

Zuhal Topal, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı ve AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mahmut Civelek, çiftin şahitliğini yaptı.

Kaçar ve Esenboğa çiftinin nikah töreninin ardından aralarında hamile olan gelin adaylarının da bulunduğu 72 çiftin nikahı kıyıldı. Karaosmanoğlu, çiftlere birer Cumhuriyet altını hediye etti.

Bu arada, nikah töreninde Haşim Kaçar ve Semra Esenboğa'nın oğulları Ufuk Kaçar da 4 yıldır birlikte yaşadığı Gülşah Evran ile nikah kıydırdı.

-"OĞLUMLA AYNI GÜN EVLİLİK YIL DÖNÜMÜMÜZÜ KUTLAYACAĞIZ"-

Haşim Kaçar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğluyla aynı gün nikah kıydırmanın heyecanını yaşadığını ve bunun çok farklı bir duygu olduğunu belirterek, "Hayatımızda unutamayacağımız bir anımız oldu. Bundan sonra oğlumla aynı gün evlilik yıl dönümünü kutlayacağız" dedi.

Ufuk Kaçar ise annesini gelinlikle babasını da damatlıkla görmenin kendisini çok mutlu ettiğini söyleyerek, Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu ile Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Yeşildal'a teşekkür etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, geçmişte birbirlerini severek aile kuran nikahsız çiftleri tespit edip, toplu nikah töreni düzenlediklerini söyledi.

Resmen evli görünmeyen çiftler arasında torun sahibi olanların da bulunduğunu vurgulayan Karaosmanoğlu, "Roman kardeşlerimizin pek çok problemine koşuyoruz. Çiftlerin her türlü resmi işlemlerini yaptık. Bu törenin ardından resmen aile oldular" diye konuştu.

Festival bugün akşam yapılacak Ciguli ve Kibariye konserleriyle sona erecek.

- KOCAELİ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title