Haberler

Öğretmene Yapılan Saldırıya Tepki

Eğitim-Sen Sakarya Şube Başkanı Kazım Bibinoğlu, Arifiye ilçesi Ümit Erdal Endüstri Meslek Lisesi'nde bir öğretmene yönelik gerçekleştirilen saldırıya tepki gösterdi.

Eğitim-Sen Sakarya Şube Başkanı Kazım Bibinoğlu, Arifiye ilçesi Ümit Erdal Endüstri Meslek Lisesi'nde bir öğretmene yönelik gerçekleştirilen saldırıya tepki gösterdi.

Bibinoğlu yaptığı açıklamada, "Hükümetin kamu emekçilerine yönelik itibarsızlaştırma ve kamusal hizmetleri niteliksiz hale getirme politikaları ne yazık ki her geçen gün kamu emekçilerine yeni bir şiddet olayı olarak yansımaktadır. AKP hükümeti eğitimdeki ve sağlıktaki sorunlara karşı halkın tepkisini, kamu çalışanlarına yönlendirmektedir.

10 gün önce Arifiye Ümit Erdal Endüstri Meslek Lisesinde bir eğitim emekçisine daha saldırıldı. Bu şiddet

münferit bir olay olarak görülmüş olacak ki bu güne kadar hiçbir ilgili ve yetkili okula gidip geçmiş olsun demediği gibi öğretmen arkadaşımıza ve diğer eğitim çalışanlarına da sahip çıkılmamıştır. En azından 24 Kasımlarda attığınız o hamasi nutuklardan aklınızda kalanlardan bir iki cümlesini söyleyebilirdiniz. Kaldı ki bu saldırı Sakarya' da ilk değildir. Şiddet uygulanan öğretmen arkadaşımıza geçmiş olsun diyor, bu saldırıyı kınıyoruz. Olaya seyirci kalan yetkilileri daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Ayrıca saldırıyı görmezden gelenleri de kınıyoruz" dedi.

Arifiye Ümit Erdal Endüstri Meslek Lisesi öğretmenlerinin, öğrencisini kendi çocuğu olarak gördüğü için silaha rağmen öğrencisine sahip çıktığını kaydeden Bibinoğlu, "Cesaretlerinden, soğukkanlılıklarından ve öğretmene yakışır davranışlarından dolayı öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz.

Son dönemde öğretmenlere yönelik artan şiddetin kendini bilmez 3-5 öğrencinin işi olmadığını biliyoruz. Alo 147 hattı ile ispiyonculuk teşvik edilmiş ve birçok eğitim emekçisine mesnetsiz soruşturmalar açılmıştır. Saldırılar, veliyi-öğrenciyi müşteri, eğitim hizmetini sunan öğretmenleri ise köle yapan yeni eğitim sisteminin bir sonucudur. AKP hükümeti ve Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenleri itibarsızlaştırmaya çalışan açıklamalardan artık vazgeçmelidir. Görevini yapan sağlık çalışanlarının yaşamını yitirmesi veya saldırıya uğraması, onlarca eğitim emekçisinin bıçaklanması ve darp edilmesine toplum alıştırılmak mı isteniyor? Yoksa eğitim emekçilerine aba altından sopa mı gösteriliyor? Buradan soruyorum; sayın yetkililer, okullardaki öğrenciden öğrenciye; öğrenciden öğretmene yönelik şiddeti durdurmayı düşünüyor musunuz? Tüm kamu çalışanlarının toplum nezdinde kaybolan saygınlığının geri kazanılması için ne tür çalışmalar yapıyorsunuz? Toplumsal şiddet, taciz olaylarındaki artış, toplumdaki kültürel ve ahlaki yozlaşmanın nedenlerini düşünüyor musunuz? Kamu emekçilerine yönelik şiddete yeni kurbanlar vermek istemiyoruz. Eğitim Sen olarak konuyla ilgili tüm kesimleri ve sorumluları üzerine düşeni yapmaya davet ediyoruz" diye konuştu. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sakarya Arifiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne? GÜNAY KODAZ KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Günay Kodaz nereli, kaç yaşında? MEHMET TOLGA AKALIN KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Mehmet Tolga Akalın nereli, kaç yaşında? MÜSAVAT DERVİŞOĞLU KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Müsavat Dervişoğlu nereli, kaç yaşında? KORAY AYDIN KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Koray Aydın, nereli, kaç yaşında?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title