Haberler

'Öğretmen Öküz', 'Öğrenci Eşek' Adlı Kitaplara Eğitimcilerden Tepki

Güncelleme:

Edirne'de 'Öğretmen Öküz, Öğrenci Eşek, Doktor Tilki, Trafik Polisi Kurbağa' adlı resimli hikaye kitaplarına, öğrencilere ve meslek dallarına hakaret edildiği iddiasıyla tepki geldi.

Edirne'nin Keşan İlçesi'nde milli eğitim müdürlüğü tarafından ilkokul öğrencilerine dağıtılan 'Öğretmen Öküz, Öğrenci Eşek, Doktor Tilki, Trafik Polisi Kurbağa' adlı resimli hikaye kitaplarında, öğrencilere ve meslek dallarına hakaret edildiği iddiasıyla eğitimciler duruma tepki gösterdi.

Eğitim İş Keşan Temsilcilik Başkanı Erol Yazla, konuyla ilgili düzenlediği basın toplantısında, 'Öğretmen Öküz" adlı kitaptaki hikayede "Bir varmış, bir yokmuş. Sürekli saman yiyen bir öküz varmış. Su içer, saman yer, başka da bir şey yapmazmış. Ama bir gün bu öküz durup dururken öğretmen olmaya karar vermiş" şeklinde geçen metnin öğretmenlik mesleğini küçük düşürdüğünü iddia etti.



"HAKARET UNSURU VAR"

Son iki gündür resimli hikaye kitaplarıyla ilgili Keşan'da öğretmenler ile velilerden yoğun şikayetler aldıklarını ifade eden Yazla, "Yaptığımız araştırmada kitap yazarlarının, Keşan'a, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 'Yazarlar Keşan'da öğrencilerle buluşuyor' projesi kapsamında getirildiklerini öğrendik. Bu kapsamda öğrencilere dağıtılan kitaplarda elimize geçti. Bu kitapların içeriği nedir, ne değildir bu şu an bizim için önemli değil. Sadece kapak resimlerine ve isimlerine baktığımızda bile öğretmen, öğrenci ve diğer meslek dallarına hakaret unsuru vardır. 'Öğretmen Öküz, Öğrenci Eşek' gibi. Biz kendi çapımızda araştırma yaptık ama konunun asıl muhatabı Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'dür" dedi.

"KOMİSYON KARARI VAR MIDIR?"

Erol Yazla, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün kitapları hangi kriterler çerçevesinde ilkokul öğrencilerine dağıttığını sorarak, "Bu kitaplar ilkokul 1, 2, 3 ve 4'üncü sınıflarda hikaye kitabı olarak dağıtıldı. Tüm öğrencilere mi verildi, hangi okulda, kaç adet dağıtıldı? Bu kitaplar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ücretsiz mi geldi? Kitaplar okullara dağıtıldıktan sonra ücret talep edildi mi? Okul Aile Birliği'nden, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü para istedi mi? Bu kitapların sponsoru var mı, varsa kimdir? Bu kitaplar Milli Eğitim Bakanlığı'nın tavsiye ettiği kitaplar arasında yer alıyor mu? Bu kitaplar dağıtılmadan önce bir komisyon oluşturuldu mu ya da ilkokul çağı çocuklarına hikaye kitabı olarak dağıtılması için bir komisyon kararı var mıdır?" diye konuştu.



"TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Erol Yazla, Türk Edebiyatı'nda fabl türü hikayelerin var olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

"Hayvanlar konuşturularak, insanlara, çocuklara ders verici kısa hikayeler vardır. Fakat bir meslek dalını ya da öğrencileri hayvanlaştırarak buradan bir özet çıkaran hikaye var mıdır ya da bunun edebiyatta yeri var mıdır, bunları da ilgililere sormak istiyoruz. Burada öğretmen kelebek olamaz mıydı ya da öğrenci çiçek olamaz mıydı? Bu konunun takipçisi olacağız."

"ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ KÜÇÜK DÜŞÜRÜLDÜ"

'Öğretmen Öküz' adlı kitaptaki hikayenin girişinde, "Bir varmış, bir yokmuş. Sürekli saman yiyen bir öküz varmış. Su içer, saman yer, başka da bir şey yapmazmış. Ama bir gün bu öküz durup dururken öğretmen olmaya karar vermiş" sözlerine yer verildiğini de belirterek, metnin öğretmenlik mesleğini küçük düşürdüğünü söyledi.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ERARSLAN: UYGUNSUZ İÇERİK YOK

Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlker Erarslan ise Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen toplantılara katılmak üzere Ankara'da olduğunu belirterek, söz konusu kitaplarda herhangi uygunsuz bir içerik bulunmadığını bildirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Milli Eğitim Müdürlüğü Erol Yazla Eğitim Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (12)

şaka mı bu ?:

ben merak ediyorum bunu yaparken hiç beyinlerinin küçücük bir kısmını dahi olsa kullanma girişiminde bulunmuyorlar mı ? Böyle aşağılıkca benzetme yaptıkları için tepki alacaklarını düşünemeyecek kadar geri zekalılar mı ?

6
1
yanıtYanıtla
üçlü yobazlar:

keşan ilçesini chp kazanmıştı . akp , chp ve hdp mallıkta sınır tanımıyor . hdp 89 puanla birinci akp 80 puanla ikinci chp 74 puanla üçüncü

5
1
yanıtYanıtla
Zorba baMobil-IOS:

Bence mili eğitim bakanıda dinazor olsun tam fosil bunlar ya

6
0
yanıtYanıtla
adam:

Yeni Türkiyenin yeni egitimi. . . Bu yobazlarin basimizdan gitmesi lazim, yoksa egitim daha cok dibe vuracak.

3
0
yanıtYanıtla
yazıklar olsun.:

yazıklar olsun öğretmeni bu duruma getirenlere öğretmeni öküze benzetenlere sorun bakalım sen öküzsün cevabı ne olur?

2
1
yanıtYanıtla
Osmanlı kara muratmobilWeb@haberler.com:

daha ne olsun saygısızlık hat safada 700yil Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu ndahalkali öğrenciye resmen küfürlü kitap dağıtılmış bu kitabı okuyun bu ders Nerede devlet Nerede millet bunu şikayet ettim mudur deyisti

3
0
yanıtYanıtla
.....Mobil-ANDROID:

yapacaginiz isi .... egitim ne hale geldi

2
0
yanıtYanıtla
nüktedanMobil-ANDROID:

İroni bile yapılmış olsa bizim millet bildiğin hayvanı algılayacaktır..Çünkü %80 i ironinin ne olduğunu bilmemektedir..

1
0
yanıtYanıtla
E AMobil-IOS:

Arkadaş millette ne ego varmış Saçma sapan şeylere takılıp kendini salak yerine koyduruyor haberleri yok

0
0
yanıtYanıtla
İzmirli:

Aslan öğretmen kaplan öğrenci olaydı hiç bir sorun yoktu.

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title