Haberler

Öğrenciye Güzel Konuşma Projesi

Denizli'de Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkçe'nin Doğru ve Güzel Konuşulmasını Yaygınlaştırmak ve Öğrencilerin Hitabet Gücünü Artırmak Amacıyla Proje Hazırladı.

Denizli’de Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkçe’nin doğru ve güzel konuşulmasını yaygınlaştırmak ve öğrencilerin hitabet gücünü artırmak amacıyla proje hazırladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, “Güzel Türkçemizin Yazılıp Konuşulması” projesinin ilköğretim ikinci kademe ve orta öğretim kurumlarında uygulanacağını söyledi.

Müdür Mahmut Oğuz, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezinde düzenlediği toplantıda, projesi hakkında bilgi verdi. “Ben Konuşuyorum” sloganıyla uygulanacak projeden ilköğretim okulu ikinci kademe ve ortaöğretim öğrencilerinin yararlanacağını belirten Oğuz, “Projede okulun Türkçe-edebiyat öğretmenlerince verilecek güncel bir konu üzerinde öğrencilerimiz duygu ve düşüncelerini ifade eden bir metin hazırlayacaklar. Hazırladıkları bu metni okulun öğretim şekline ve statüsüne göre idarece belirlenecek günlerde arkadaşlarına, orada bulunan velilere sabah ve öğle bayrak törenleri öncesinde sözlü olarak ifade edebilmeleri sağlanacak. Amacımız, çocuklarımızın Türkçe’yi doğru bilmeleri ve güzel konuşmalarını sağlamak. Dilimize sahip çıkmalıyız” dedi.

Herkes katılmalı

Öğrencilerin toplumun her kademesinde görev alabileceklerinden hareketle kendi öz güvenlerini kazanmalarını önemsediklerini söyleyen Oğuz, “Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’ni emanet ettiği Türk gençliğinin ülkemizi müreffeh ülkeler düzeyine çıkaracağından asla şüphemiz yoktur. Bunun için, her gencimiz topluluklara vatan sevgisini, Atatürk sevgisini aşılayacak birer hatiptir. İlköğretim ve ortaöğretimde görev yapan Türkçe ve Edebiyat öğretmenlerimiz ile rehber öğretmenlerimiz, okul idarecileri bu projede en büyük destekçilerimiz. Bu inançla tüm öğrencilerimizin projemize katılmaları konusunda istekli olmalarını, velilerimizin öğrencilerini teşvik etmelerini bekliyoruz” dedi.

Her okulun kendi arasında belirleyeceği Türkçe’yi en güzel konuşan ve yazan 10 öğrencinin çeşitli hediyelerle ödüllendirileceğini de belirten  Oğuz, 2010 yılında Denizli’deki tüm okullarda projenin uygulanacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

ABD: İran kazadan sonra bizden yardım istedi

ABD: İran kazadan sonra bizden yardım istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Hak mahrumiyeti olan Ali Koç'un RAMS Park'a nasıl geldiği ortaya çıktı

Hak mahrumiyeti olan Ali Koç'un RAMS Park'a nasıl geldiği ortaya çıktı

Bahçeli, Reisi'nin ölümüyle ilgili iki ülkeyi işaret etti

Bahçeli, Reisi'nin ölümüyle ilgili iki ülkeyi işaret etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title