Haberler

Öğrencilere Güvenli İnternet Semineri

Niğde Özel Sungurbey İlköğretim Okulu'nda düzenlenen seminerde, öğrencilere bilgisayarın nasıl güvenli bir şekilde kullanılabileceği anlatıldı.

Niğde Özel Sungurbey İlköğretim Okulu'nda düzenlenen seminerde, öğrencilere bilgisayarın nasıl güvenli bir şekilde kullanılabileceği anlatıldı.

Bilişim Teknolojileri ve İletişim Kurumu İletişim Uzmanı Mümin Cebe tarafından verilen semineri öğrenciler dikkatle izlediler.

Bilgisayar ve internet kullanımının çok sayıda avantajı olduğunu ancak olumsuz yönleri de bulunduğunu ifade eden Cebe, katılımcılara interneti doğru kullanma yöntemleri hakkında bilgi verdi. Güvenli internet kullanımının sansürle alakası olmadığını ve kişilerin seçme özgürlüğü bulunduğunu dile getiren Cebe, öğrencilere özellikle kişisel bilgiler, video ve resim paylaşımının ileride doğurabileceği zararlarını anlatırken çocuklarını düşünen ailelerin, güvenli internet uygulamasından yararlanması gerektiğini kaydetti.

Okul Müdürü Eyüb Gedik de güvenli internet uygulamasının çocukları ve gençleri internetin zararlı içeriklerinden korumaya yönelik olduğunu belirtti.

Gedik "Özel Sungurbey İlköğretim Okulu olarak çıktığı günden beri interneti güvenli olarak kullanıyoruz. Bu sayede öğrencilerimiz araştırmalarını daha rahat ve güvenli olarak yapabiliyorlar. Diğer yandan birçok kişi farkında olmadan sosyal paylaşım sitelerinde kişisel ve özel bilgilerini paylaşabiliyor. Bu da bizi ileride hoşumuza gitmeyecek ve telafisi olmayan zararlara uğratabilir." dedi.

(YE- SK)

09.02.2012 14: 45 TSİ

NNNN - NİĞDE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Niğde Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title