Haberler

Öğrenciler ve Öğretmenler Derse Sporla Isınıyor

Güncelleme:

"Spor Yap Başarılı Ol" projesi kapsamında ilkokul öğrencileri ve öğretmenleri, her sabah dersten önce temel ısınma hareketleri yapıyor.

Esra Karamuk - "Spor Yap Başarılı Ol" projesi kapsamında ilkokul öğrencileri ve öğretmenleri, her sabah dersten önce temel ısınma hareketleri yapıyor.

Sabah erken saatlerde başlayan dersler nedeniyle öğrencilerin aktif olamadığını ve konsantrasyon problemi yaşadığını belirleyen okul yöneticileri, spor aktivitesi düzenlemeye karar verdi.

Okul öğretmenlerinden Satılmış Yiğit'in hazırladığı "Spor Yap Başarılı Ol" projesinin hayata geçirilmesiyle her sabah 130 öğrenci ile 9 öğretmen kol, bacak ve boyun hareketleriyle spor yaparak derslere hazırlanıyor.

Spor aktivitesine çocuklarını okula getiren veliler de katılıyor.

Behçet Necatigil İlkokulu Müdürü Lütfü Yalçın, AA muhabirine sosyal etkinlik projeleri kapsamında öğretmenlerle beyin fırtınası yaparak çocukları derslere zinde başlatmayı hedeflediklerini söyledi.

Çok sayıda Avrupa ülkesindeki okulda uzun süreli ve daha ağır sporlar yapıldığını ifade eden Yalçın, şunları kaydetti:

"Okulumuzun imkanları ölçüsünde o tarz spor yapılması mümkün değildi. Biz de 5-10 dakikalık temel ısınma hareketlerinde karar kıldık. Hareketler monotonlaştıkça, öğrenciler cazibesini kaybettikçe, bunları değiştiriyoruz. Genelde bütün okullarda ilk dersin 20 dakikası ölü zamandır. Çocuğun uykusunun açılması, öğretmenin derse hazırlaması zaman alır ama biz bu durumu dersten önce hallediyoruz. Sabahın getirdiği mahmurluk sporla atıldığından dersler daha verimli geçiyor.

Etkinliğe okul idaresi ve öğretmenler de katıldığından öğrencilerimiz daha istekli oluyor. Proje kendi içinde olgunlaşmaya başladıktan sonra sabahları çocuklarını okula bırakmaya gelen velilerimizi de gönüllü olarak sabah sporuna aldık. Onlarda gayet memnunlar."

-"Öğrenciler sınıfta aktifleşti"-

Projenin koordinatör öğretmeni Satılmış Yiğit (45) ise sporun insan sağlığı açısından öneminin yadsınamayacağını, öğrencilerine bu bilinci aşılamaya çalıştıklarını bildirdi.

Projeyle öğrencilere spor alışkanlığı kazandırıldığını vurgulayan Yiğit,

"Çocuklar sabah okula gelirken uykunun verdiği mahmurlukla derslerde ilk 15-20 dakikada konsantrasyon sorunu yaşıyordu. Çocuklar uyuşuk halde oluyorlardı ama şimdi vücut sporla harekete geçiyor ve çocuklar derse daha aktif katılıyorlar. Sabah durgunluğundan kurtulmuş vaziyetteler. Bu, derslere olumlu yansıyor" şeklinde konuştu.

-Öğrenci de veli de mutlu-

4. sınıf öğrencisi Mihriban Külçe de sabah sporunun derslerine katkısı olduğunu, güne dinç, sağlıklı ve mutlu başladıklarını dile getirdi.

Bahçede temiz hava alarak yaptıkları sporla derslerdeki başarılarının arttığını vurgulayan Külçe, "Velilerimiz de spor etkinliğine katılıyor. Hep birlikte eğleniyoruz. Motivasyonumuz artarak derse başlıyoruz" diye konuştu.

Veli Niğar Dalahmetoğlu ise sabah sporuna katıldıklarını, uygulamadan çok memnun olduklarını belirtti.

Çocukların derse girmeden önce sporla uyuşukluğu attığına işaret eden Dalahmetoğlu, spor yapmadıkları günlerde büyük eksiklik hissettiklerini, projenin diğer okullarda da yaygınlaşmasında yarar gördüklerini kaydetti.

Yayıncı: Kemal Kaymak - KASTAMONU

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Pazarcılıktan suç örgütü yöneticiliğine! Çapkanlar'ın lüks araçları ve tekneleri görüntülendi

Pazarcılıktan suç örgütü yöneticiliğine! Çapkanlar'ın lüks araçları ve tekneleri görüntülendi

Bakmadan Geçme

Son Kale Hacıbey filmi oyuncuları kim? Son Kale Hacıbey filmi konusu ne? Son Kale Hacıbey ne zaman, nerede çekildi? Kırımlı filmi oyuncuları kim? Kırımlı filmi konusu ne? Kırımlı ne zaman, nerede çekildi? Allah Yazdıysa Bozsun filmi oyuncuları kim? Allah Yazdıysa Bozsun filmi konusu ne? Allah Yazdıysa Bozsun ne zaman, nerede çekildi? Dominik Cumhuriyeti bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? #129342 Güney Kore bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? Bulgaristan bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? #129342 Dallas Mavericks OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! #127936 Panathinaikos Aris maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Panathinaikos Aris maçı şifresiz mi? #9917 Torino Milan maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Torino Milan maçı şifresiz mi? #9917 Kayserispor Konyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Kayserispor Konyaspor maçı şifresiz mi? #9917 Başakşehir Trabzonspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Başakşehir Trabzonspor maçı şifresiz mi? #9917 Gaziantep FK Fatih Karagümrük maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Gaziantep FK Fatih Karagümrük maçı şifresiz mi? Samsunspor Alanyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor Alanyaspor maçı şifresiz mi? #9917 Ç.Rizespor Kasımpaşa maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ç.Rizespor Kasımpaşa maçı şifresiz mi? #9917 Ankaragücü Pendikspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ankaragücü Pendikspor maçı şifresiz mi? #9917
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title