Haberler

Oğlunu Faciada Kaybeden Babanın İsyanı: Dilen, Bu İşi Yapma

Güncelleme:

İsmail Sağıroğlu/Haberler.com   Soma'da yaşanan maden faciasının acısı Manisa'nın tüm köylerinde ve ilçelerinde derinden yaşanıyor. Haberler.com ekibi olarak cenaze çıkan evleri ziyaret ederek taziyelerimizi bildirdik ve acılı ailelerin neler düşündüğünü sorduk.

"AVUÇ AÇ DİLEN BU İŞİ YAPMA"

34 yaşındaki oğlu Murat Gümüş'ü maden faciasında kaybeden Alaattin Gümüş, kendisine taziyeye gelen maden çalışanlarına "Avuç açıp dilen, bu işi yapmayı düşünme" şeklinde nasihat verdi. Torunu küçük Atakan ile birlikte fotoğrafını çektiğimiz Gümüş, madende yaşanan ihmaller ve eksiklikler karşısında isyanını dile getirdi.

"4 TON KÖMÜRÜM, 7 BİN LİRA TAZMİNATIM YANMASIN"

Manisa Kırkağaç'ın Küçükyaya köyünde yaşayan Ayfer Işık ise 40 yaşındaki kocası Erol Işık'ı madende kaybetti. Işık, kocasının emekliliğine 4 ay kaldığını ve bunun için madene gittiğini söyledi. Işık, "4 ton kömür hakkım, 7 bin lira tazminatım var." diyordu. Bunlar yanmasın diye gitti" dedi. Erol Işık'ın babası 70 yaşındaki Sami Işık ise faciadan sonra yaşadıklarını şöyle anlattı, "Oğlu 18 yaşında birden öldü. Kardeşi Erdoğan, gece vardiyasında olduğu için kurtuldu. Kader işte. Öldüğü zaman soyismini kayıtlara yanlış yazmışlar. Biz de Erol ismni duyuyoruz ama kendimize konduramıyoruz. Saatler sonra gidip anca teşhis edebildik." dedi.

ACI, OKUL DUVARLARINA YANSIDI

Bu arada bölgede yaşanan facia ilkokulların duvar panolarına da yansıdı. Panoya öğrencilerin, "Babam her akşam eve simsiyah helal alın teriyle gelirdi. Bugün niye beyaz giyinip geldi anne", "Orada kömür yok, trafo yok rahat uyuyun" yazıları dikkat çekti.  

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

İsmail Sağıroğlu Gümüş Soma Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

esraundefined:

ne diyelim dedeemmmm. senin, diğer anaların baba diye ağlayan evlatların ciğerini yakalnlarda yansın. Yüce yaradan sabrınızı bol bol versin. Allah kimseyi evlatla sınamasın

5
0
yanıtYanıtla
naim emre erolundefined:

dedeeee sankii yer altındaa sadece ölüm var allah raahmet eylesin ama haram yiyerek ölmediler alın teri ile öldüler...tüh vah demek yetmez dua edin

3
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title