Haberler

Ödüllü Müzede Sertifika Töreni

Kırşehir'in Kaman ilçesine bağlı Çağırkan beldesindeki Kalehöyük Arkeoloji Müzesi'nde "Müze Teşhir ve Düzenleme Eğitimi" sertifika töreni düzenledi.

Kırşehir'in Kaman ilçesine bağlı Çağırkan beldesindeki Kalehöyük Arkeoloji Müzesi'nde "Müze Teşhir ve Düzenleme Eğitimi" sertifika töreni düzenledi.

Arkeoloji müzesinde düzenlenen sertifika törenine Kırşehir Valisi Mehmet Ufuk Erden, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Osman Murat Süslü, Kırşehir İl Müze Müdürü Adnan Güçlü, İl Kültür ve Turizm Müdürü Fuat Dursun, İl Özel İdare Genel Sekreteri Bektaş Aydoğan, Kaman Kaymakamı Mustafa Çiftçi, Japon Anadolu Arkeoloji Enstitü Başkanı Sochihiro Omura ve Ahi Evran Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Norgakona Hirohimi katıldı.

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ve Japon Anadolu Arkeoloji Enstitü Müzesi işbirliği ile gerçekleştirilen "Müze Teşhir ve Düzenleme" konulu eğitime, Diyarbakır, Marmaris, Erzurum, Sivas, gibi Türkiye'nin dört bir tarafından katılan Kültür Bakanlığı bünyesinde çalışan arkeologlara, 3 hafta süren eğitim sonunda katılım sertifikaları verildi.

Japonya, Amerika, İngiltere, ve İtalya'dan gelen eğitimcilere de Vali Mehmet Ufuk Erden teşekkür belgelerini verdi.

Arkeokul Projesi "Müzemde Okul" kapsamında düzenlenen eğitime katılan ilköğretim öğrencileri ve gönüllü eğitimcilere de sertifikaları verildi.

Sertifika töreninde konuşan Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Osman Murat Süslü, Türkiye'de 150'nin üzerinde kazı gerçekleştirildiğini ve bunlardan 40'ının yabancı araştırmacılar, 3'ünün ise Japonlar tarafından yapıldığını kaydetti. Süslü, "25 yıldır birlikte çalıştığımız Japon dostlarımız, son derece özverili bir çalışma gerçekleştiriyor, Türklerle Japonların kaynaşmasını sağlıyorlar" dedi.

Japon Anadolu Arkeoloji Enstitü Başkanı Sochihiro Omura ise, "Siz olmasaydınız biz bu işi buraya kadar getiremezdik. Çalışmalarımı, Kaman ve Kırşehir çocukları için hayatım ne kadar sürerse o kadar devam edeceğim" diye konuştu.

-ÖDÜLLÜ MÜZE-

Türk-Japon işbirliği çerçevesinde yapılan Arkeoloji Müzesi, geleneksel mimariden farklı olarak Japon bahçesi içerisinde inşa edildi, höyük şeklindeki farklı mimarisi özelliğiyle Amerika'da "En İyi Yeşil Müze" tasarım ödülünü aldı.

Müze aynı zamanda 2012 yılında Avrupa'nın en iyi müzesi olmaya aday gösterildi.

- KIRŞEHİR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title