Haberler

ODTÜ Ekonomi ve İstatistik Bölümü İlk Mezunlarından Ertek Vefat Etti

ODTÜ Ekonomi ve İstatistik Bölümünün İlk Mezunlarından Prof. Dr. Tümay Ertek, Vefat Etti.

ODTÜ Ekonomi ve İstatistik Bölümünün ilk mezunlarından Prof. Dr. Tümay Ertek, vefat etti.

Ekonometriye Giriş, Sanayileşmede Ölçek Sorunu ve Türkiye, Mikroekonomiye Giriş, Temel Ekonomi ve Temel Ekonomi için Alıştırmalar gibi bir çok ders kitabı bulunan ve Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeliğinden, 1995 yılında emekli olan Ertek'in cenazesi, yarın Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Altunizade Camisi'ndeki öğle namazını takiben kılınacak cenaze namazının ardından Çengelköy Mezarlığı'na defnedilecek.

-ERTEK'İN ÖZGEÇMİŞİ-

1938 yılında Silifke'de doğan Ertek, 1962 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Ekonomi ve İstatistik Bölümü'nü ilk mezunlarından biri olarak bitirdi.

Yüksek lisans ve doktora derecelerini ABD'de Wisconsin Üniversitesi'nden alan Ertek, hem ODTÜ hem de Boğaziçi Üniversitesi'nde öğretim üyeliği yaptı.

1973-74 ders yılında Sudan'da Hartum Üniversitesi'nde, 1974-75 ve 1975-76 ders yıllarında İran'da Pahlavi Üniversitesi'nde, 1986-87 ve 1989-90 ders yıllarında ABD'de Boise State University'de konuk öğretim üyesi olarak görev yapan Ertek, 1981 yılında doçent, 1988 yılında profesör oldu. Boğaziçi Üniversitesi'nden emekli olduktan sonra, 4 yıl Kıbrıs Doğu Akdeniz Üniversitesi'nde öğretim üyeliği yapan, daha sonra Türkiye'ye dönerek bazı vakıf üniversitelerinde öğretim üyeliğine devam eden Ertek, yaşamının son yıllarında Türkiye ekonomisi üzerine araştırmalar yaptı ve üniversite öğrencileri için yeni ders kitapları yazdı. Ertek, evli ve 2 çocuk babasıydı.

- ANKARA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title