Haberler

O Olay Kitaplaştırıldı

Kütahya'da siyanür baraj setinin çökmesi olayı ve ardından yaşanan gelişmeler kitaplaştırıldı.

Kütahya'da Valilik, Eti Gümüş A.Ş. tesislerindeki siyanür baraj setinin çökmesi olayı ve ardından yaşanan gelişmeleri kitaplaştırıldı. Valilik tarafından hazırlanan kitapta, konuyla ilgili olarak basında çıkan haberlere de yer verildi.

Kütahya Valiliği, Eti Gümüş A.Ş. tesislerinde 7 Mayıs 2011 tarihinde siyanür baraj setinin çökmesi ve ardından kriz yönetiminin yaptığı çalışmaları 'Endüstriyel Bir Kazada Kriz Yönetimi: Deneyimlerimiz ve Stratejik Yaklaşımlar' adlı bir kitapta topladı. Vali Yardımcısı Cengiz Horozoğlu, maden mühendisleri Savaş Serdar Ateş ve Denizhan Arzu Yılmaz tarafından hazırlanan kitabın ön sözünü ise Kütahya Valisi Kenan Çiftçi yazdı. Vali Çiftçi önsözdeki yazısında şunları kaydetti:

"Kütahya'daki tesisin atık depolama alanında oluşan kaza, iç seddelerde meydana gelmesine rağmen konu Valiliğimizce önemsenmiş ve ciddi bir çevre kirliliği oluşmadan bütün devlet imkanları seferber edilerek büyümeden önlenmiştir. Bu kitap iki amaca yönelik olarak hazırlanmıştır. Birinci amaç; Kütahya'da yaşanan endüstriyel kaza ile ülkemizin birçok yerinde kimyasal maddelerle üretim yapan ve birçok toksik maddeyi üretim süreçleri gereği bünyesinde barındıran atık depolama tesislerinde meydana gelebilecek olası bir kaza anında, öncesinde ve sonrasında idari kadrodaki bürokratlara, tesis yöneticilerine deneyimlerimizi aktarmaktır. İkinci amaç ise; endüstriyel bir kaza olan Eti Gümüş A.Ş.'deki kazanın daha iyi anlaşılabilmesi, yorumlanabilmesini teminen şirketin tarihçesi, üretim prosesi, üretimde kullandığı tehlikeli kimyasal madde olan siyanür ve atık depolama alanlarını kitapta teknik olarak açıklamaktır. Kitabın tamamı okunduğunda, iki ay gibi bir zamanda devletin, vatandaşın sağlığının ve sahip olduğu çevrenin korunmasında ne derece titiz ve ciddiyetle çalıştığı görülecektir."

Valilik tarafından bastırılan 'Endüstriyel Bir Kazada Kriz Yönetimi: Deneyimlerimiz ve Stratejik Yaklaşımlar' adlı 140 sayfalık kitap 4 bölümden oluşuyor. Kitabın ilk bölümünde, acil durum ve kriz, afet acil durum yönetimi, acil durum yönetiminde görev alan kurum ve kuruluşlar yer alıyor. Kitabın ikinci bölümünde Eti Gümüş A.Ş. tesislerindeki siyanür baraj setindeki çökme, yapılan çalışmalar, içme suyuna siyanür karışmasıyla ilgili konulara yer verildi. Üçüncü bölümde gümüş üretimi hakkında bilgilerin anlatıldığı kitabın dördüncü bölümünde ise yaşanan gelişmelerle ilgili Valilik tarafından yayınlanan basın bültenleri ile yerel ve ulusal gazetelerde yayınlanan haberler yer aldı. - Kütahya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer hayatını kaybetti

Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer hayatını kaybetti

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title