Haberler

Nurdağı Sakçagözü

Nurdağı Sakçagözü - Şatırhöyük köy yolu ve çevre yolunun açılışı yapıldı.

Nurdağı Sakçagözü - Şatırhöyük köy yolu ve çevre yolunun açılışı yapıldı.

Vali Süleyman Kamçı, yaptığı konuşmada, Sakçagözü ve Şatırhöyük belediye başkanlarına teşekkür ederek, yol genişletme çalışmalarında belediye başkanlarının vatandaşlardan muvafakatlarını aldıklarını belirtti.

Vatandaşların zorluk çıkarmadan yolun genişletilmesine yardımcı olduklarını ifade eden Kamçı, "Vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Beldemizde 10 bin 15 bin civarında insanımız bu yoldan yararlanacak. Bu yol köylerimize ulaşımda daha kolaylık sağlayacak. Bu anlamda emeği geçen herkese, özel idare çalışanlarına ve il genel meclisine teşekkür ediyorum" dedi.

İl Özel İdare Genel Sekreteri Cafer Yılmaz ise, özel idare olarak bundan sonraki hedeflerinin mevcut yolların standardını yükseltmek olduğunu söyledi.

Yapılan yolun il özel idarenin kendi imkanları doğrultusunda yaptıklarını dile getiren Yılmaz, şöyle konuştu:

"Bu yol hem Kahramanmaraş'ın köylerini hem Gaziantep Otoyolunun diğer tarafında kalan köylerini alıp D-400'e bağlayan bir yoldur. Yaklaşık 1, 5 yıldır uğraşıyoruz. Bu sene açılışı nasip oldu. Burada hem Sakçagözü belediye başkanına hem de Şatırhöyük belediye başkanına teşekkür ediyoruz. Başkanlar gerçekten vatandaşlarımızı ikna etmeselerdi bu yol olmazdı. Bu yol Sakçagözü içindeki trafiği ve yaşamı da kolaylaştırdı. Daha önce bu yol D-400'e bağlanıyordu. Çok dar bir yoldu. 5-6 metre genişliğindeydi Şimdi bu yol 10-12 metre genişliğindedir. Bu şekilde hem trafik hızlandı. Hem güvenli hale geldi. Hem yaklaşık 10, 15 Bin vatandaşımızın ulaşımı kolaylaşmış oldu. Hatta Kahramanmaraş'ın köylerini dahi buradan D-400'e bağlamış olduk. Herkese hayırlı uğurlu olsun diliyorum. "

Sakçagözü Belediye Başkanı Hasan Dilek de, bundan sonraki hedeflerinin yapılan yolu çevre illerine bağlamak olduğunu belirterek Vali Kamçı'ya teşekkür etti.

Grup yolu üzerinde Sakçagözü ve Şatırhöyük olmak üzere iki belde bulunduğu, bu beldelerin nüfusu yaklaşık 9 bin olduğu ve ayrıca bu grup köy yolu Nurdağı ilçesine bağlı bazı köy yollarının da geçiş güzergahında olup bunları Gaziantep'e bağlamakta olduğu bildirildi.

Yolun genişliği standart yükseltme çalışmalarından önce 4, 5 - 5, 5 metre arasında olduğu, çalışma sonrasında 11-12 metre genişliğine çıkarıldığı belirtildi.

Ayrıca toplam yolun bitmiş maliyetinin 1 milyar 750 Bin lira civarında olduğu ifade edildi.

Açılışa, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer, Ak Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin, Nurdağı Kaymakamı Abdulkadir Okay, Şatırhöyük Belediye Başkanı Mehmet Torbaş, Nurdağı Sakçagözü Jandarma Komutanı Osman Saygılı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

- GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

title