Haberler

Nüfusu 2 Binin Altına Düşen Belediyelerin Kapatılması...

Son Sayımda Nüfusunun 2 Binin Altında Olması Sebebiyle Kapatılma Kararı Alınan Çanakkale'nin Gelibolu İlçesine Bağlı Kavakköy Belde Belediyesinde, Belediye Başkanı ile Vatandaşlar Bu Duruma Tepki Gösterdi.

Son sayımda nüfusunun 2 binin altında olması sebebiyle kapatılma kararı alınan Çanakkale'nin Gelibolu ilçesine bağlı Kavakköy Belde belediyesinde, Belediye Başkanı ile vatandaşlar bu duruma tepki gösterdi.

1994 yılında belediye olduklarını belirten Kavakköy Belediye Başkanı Mehmet Ali Nalbant, " Bu zamana kadar sivile dayalı bir belediye olmadık. Kurulduğumuz günden itibaren askere dayalı nüfus ile belediye olduk. Bu zamana kadar gerçekleşen nüfus sayımlarında zaman zaman askeri nüfus Gelibolu'ya aktarılıyordu. Ancak daha sonra bu yanlışlık anlaşılıp düzeltilerek askeri nüfus yeniden Kavakköy'e geri iade ediliyordu.Bizim asıl nüfusumuz şuan 6 bin 235 olması gerekiyor. Ancak yapılan sayımda bizim nüfusumuzun bin 62 olduğu ifade edilerek belediyelik hakkımız elimizden alınıyor" dedi.

Nalbant,bu durumun düzeltilmesi için İçişleri Bakanlığı ve Türkiye İstatistik Kurumu Genel Müdürlüğüne başvurduklarını ifade ederek, "Şu an belediyemiz düşmüş durumda. Biz daha önce seçimler sırasında İçişleri Bakanlığı ve Türkiye İstatistik Kurumu Genel Müdürlüğüne gerekli başvuruları yaptık. İçişleri Bakanlığından henüz bir açıklama gelmedi. Fakat Türkiye İstatistik Kurumundan gelen yazıda askeri nüfusun Genelkurmay'dan alındığını, buradaki askeri nüfusun ise Gelibolu'ya kaydedildiğini söylüyor. Şu an gözüken nüfusumuz bin 62 kişi. Gerçekte ise 6 bin 235 kişi olması gerekiyor" dedi.

Cumhurbaşkanının kanunu onaylamasının ardından, konuyu idari mahkemeye taşıyacaklarını da söyleyen Nalbant, haklarını sonuna kadar arayacaklarını belirterek, "Mahkeme kararı ile askeri bölgenin bizim alanımız içerisinde olduğunun tespitini isteyeceğiz. Eğer kanunen hakkımız ise bunu alacağız. Biz çalışmalarımıza belediyemiz kapanmayacakmış gibi devam ediyoruz. Parke taş çalışmaları, altyapı çalışmalarına başladık. Yeni aletler aldık. Beldemizde vatandaşımızın morali sıfır" dedi.

(ST-AÖ) 11.03.2008 18:10 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title