Haberler

Nizipli Öğrenciler Guınness Rekorlar Kitabına Girdi

Gaziantep'in Nizip ilçesinde Adile Altınbaş Ortaokulu, yapılan rekor denemede Guinness Rekorlar kitabına girmeye hak kazandı.

Gaziantep'in Nizip ilçesinde Adile Altınbaş Ortaokulu, yapılan rekor denemede Guinness Rekorlar kitabına girmeye hak kazandı.

Adile Altınbaş Ortaokulu öğrencilerinden oluşan 664 kişilik koro tarafından 23 Nisan 2011 tarihinde Nizip İlçe Stadyumunda Müzik öğretmeni Emine İyi tarafından bir rekor denemesi yapılmıştı. Daha önce 138 kişi ile Japonya'ya ait olan aynı anda melodika çalma rekorunu 664 kişilik melodika grubu ile Adile Altınbaş İlköğretim Okulu kırdı. Elde edilen başarının göstergesi olan sertifika İngiltere'den okula gönderildi. Gönderilen sertifika okul bahçesinde düzenlenen törenle İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Gündeş tarafından Okul Müdür Yardımcısı Mehmet Demir ve Müzik Öğretmeni Emine İyi'ye takdim edildi.

Elde edilen dereceden dolayı Müzik öğretmeni ve öğrencileri tebrik eden Gündeş, "Bu başarı nedeniyle ilçemiz okulu Adile altınbaş Ortaokulu yaptığı deneme sonunda Guinness rekorlar kitabına ilimizin ilçemizin ve okulumuzun ismini yazdırmayı başarmışlardır. Bu gün belge bize gönderildi bizde bu belgeyi sahiplerine teslim ettik ben bu başarıdan dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Müzik öğretmeni Emine İyi ise, "Melodikaki rekor denemesi sonunda adımızı tarihe yazdırmanın mutluluğunu yaşıyorum bütün herkese teşekkür ederim" dedi.

Okul Müdürü Yardımcısı Mehmet Demir de, "Bu başarının bu seviyeye gelmesinde bizlere her türlü desteği sağlayan Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Cengiz Gündeş'e teşekkür ederim. Böylelikle Bu dünya rekorunu kırmamızda büyük emek sarf eden başta müzik öğretmenimiz emine İyi olmak üzere öğrencilerimize ve emeği geçen bütün öğretmen ve öğrenci velilerimizi kutluyorum" şeklinde konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep 23 Nisan Japonya Nizip Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title