Haberler

Nizip'teki Çadır Kentte Barınan Suriyeliler

AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, Nizip'teki çadır kentte kalan Suriyeliler için, "Her ne kadar çadır kent, Suriyelilere kendi evlerinde hissini vermese de, onları vatanlarındaymış gibi hissettirmeye çalışıyoruz" dedi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, Nizip'teki çadır kentte kalan Suriyeliler için, "Her ne kadar çadır kent, Suriyelilere kendi evlerinde hissini vermese de, onları vatanlarındaymış gibi hissettirmeye çalışıyoruz" dedi.

Şahin, Gaziantep'in Nizip ilçesindeki çadır kenti ziyaret ederek, Suriyeli çocuklarla ilgilendi. Sıklıkla gerçekleştirdiği ziyaret nedeniyle kendisini tanıyan Suriyeli çocukların ilgisiyle karşılaşan Şahin, çocuklarla Arapça sohbet edip, ailelerinin de sorunlarını dinledi.

Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'deki olayların bir an önce son bulup, çocukların aileleriyle beraber ülkelerine dönmelerini temenni ettiğini söyledi.

Çadır kentte barınan Suriyelilere ihtiyaç duydukları her konuda mümkün olduğunca yardımcı olduklarını ifade eden Şahin, "Her ne kadar çadır kent, Suriyelilere kendi evlerinde hissini vermese de, onları vatanlarındaymış gibi hissettirmeye çalışıyoruz. Bu kapsamda hem Nizip'teki çadır kentte kalan hem de ilçe merkezinde yaşayan Suriyelilere gerek ihtiyaçlarının karşılanmasında gerekse sağlık hizmetlerinden faydalanmaları konusunda yardımcı olmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Sürecin sona ermesinin ardından Suriyelilerin ülkelerinde özgürce, barış ve kardeşlik içerisinde yaşamlarını sürdüreceğine inandığını vurgulayan Şahin, şunları kaydetti:

"Biz sınırlara inanmıyoruz. Çünkü insanlar arasında ve bu coğrafyada büyüyen çocuklar arasında asla sınır olmaz. Bizler aynı kültürden, aynı dilden, aynı dinden ve aynı yaşamdan insanlarız. İnşallah bu çocuklar Suriye'nin özgür çocukları olacak ve batılılar tarafından çizilmiş olan aramızdaki o suni sınırlar kalkacak. Yüzyıldır bu coğrafyaya kan, zulüm ve şiddetten başka hiçbir şey sunmamış suni sınırların ortadan kalkması için hep birlikte çaba sarf edeceğiz."

Muhabir: İrfan Aydoğdu / Yusuf Atlıhan / Veli Gürgah

Yayıncı: Sevil Çelik - GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Gaziantep Ali Şahin Ak Parti Nizip Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title