Haberler

Nizip'te Eğitimcilere Yapılan Saldırılar Protesto Edildi

Eğitim Bir-Sen, Türk Eğitim-Sen, Eğitim -Sen ve Eğitim İş sendikaları üyeleri, öğretmenlere yapılan fiili saldırıları protesto etti.

Eğitim Bir-Sen, Türk Eğitim-Sen, Eğitim -Sen ve Eğitim İş sendikaları üyeleri, öğretmenlere yapılan fiili saldırıları protesto etti.

Sendika üyesi eğitimciler, son bir ay içerisinde ilçede görev yapan 4 öğretmene karşı yapılan fiili saldırıları protesto etmek adına Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı.

Eğitimciler adına ortak bir basın açıklaması yapan Müslüm Erdoğan İlköğretim Okulu Müdürü ve Eğitim Sen yönetim kurulu üyesi Durdu Aydın, saldırıları kınadı.

Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bugün burada toplanmamızın amacı, son zamanlarda ülkemizde ve ilçemizde kendini eğitime, öğrenciye, ilme adamış öğretmenlerimize karşı haddini bilmez kişiler tarafından zaman zaman yapılan fiili saldırıları protesto etmek. Görüyoruz ki kalem tutan eller kırılmak, bilgi veren diller susturulmak isteniyor. Bizler hiçbir zaman buna müsaade etmeyeceğiz. Öğretmenlerimize yapılan bu çirkin saldırıları nefret ve şiddetle kınıyor, saldırganların hak ettiği cezaya çarptırılmasını tüm eğitim sendikaları ve tüm öğretmenler ve toplum vicdanı adına yetkililerden talep ediyoruz."

Yapılan basın açıklamasının ardından, eğitimciler, alkışlar ve sloganlar eşliğinde alandan ayrıldılar.

- GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Eğitim Bir Sen Nizip Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title