Haberler

Nizip'te 'Çocuk Sağlığı' Konulu Konferans

Gaziantep Üniversitesi tarafından Nizip ilçesinde 'Nizip Yerleşkesi Çarşamba Eğitimleri Konferansları' çerçevesinde 'Çocuk Sağlığı' konferansı düzenlendi.

Gaziantep Üniversitesi tarafından Nizip ilçesinde 'Nizip Yerleşkesi Çarşamba Eğitimleri Konferansları' çerçevesinde 'Çocuk Sağlığı' konferansı düzenlendi.

Nizip Ticaret Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansa, Nizip Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özaslan, Nizip Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Serdar Derman, Salih Ekmekçi Sağlık Meslek Anadolu Lisesi öğrencileri, Nizip Eğitim Fakültesi ve Nizip Meslek Yüksekokulu öğrencileri katıldı. Anne karnından ergenlik dönemine kadar farklı fiziksel ve ruhsal özelliklerin görüldüğü çok geniş bir sürecin çocukluk olarak nitelendirildiğini belirten Prof. Dr. Kılıç,

çocuk sağlığının başta

genetik özellikler olmak üzere fiziksel ve sosyal çevre, anne babanın sosyo ekonomik durumu, sağlık hizmetlerinden yeterince faydalanıp faydalanmama gibi farklı etkenlere bağlı olduğunu söyledi. Günümüzde her alanda yaşanan çevre kirliliği ve doğal yaşamdan uzaklaşmanın çocukluk ve hayatın tüm dönemlerini etkileyen olumsuzluklara sebep olduğunu ifade eden Prof. Dr. Kılıç, öncelikli olarak doğal beslenme, sentetik ve kimyasal maddelerden kaçınma gibi temel prensiplerin uygulanması gerektiğini belirtti.

Çocukluğun her döneminde sağlığı olumlu ve olumsuz yönde etkileyen etkenlere dikkat çeken Prof. Dr. Kılıç, obezite, kanser, şizofreni gibi farklı türde birçok hastalığa anne karnında ve çocukluk döneminde karşılaşılan olumsuz durumların yol açtığını vurguladı. Fiziki açıdan sorunsuz olmanın sağlıklı olarak nitelendirilemeyeceğini ifade eden Prof. Dr. Kılıç, psikolojik olarak, kişilik bakımından çocukların sahip olması gereken niteliklere dikkat çekti. Çocuk yetiştirmedeki yanlış uygulamaları belirten

Prof. Dr. Kılıç, emzirme, beslenme, karakter gelişimi gibi birçok konuda ilgi çekici örnekler vererek yapılması ve yapılmaması gereken uygulamaları anlattı.

Konferansın sonunda Gaziantep Üniversitesi Nizip Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özaslan tarafından Gaziantep Üniversitesi Nizip Yerleşkesi 'Çarşamba Eğitimleri' konferans etkinliklerine katkılarından dolayı Prof. Dr. Metin Kılıç'a plaket takdim edildi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Üniversitesi Mehmet Özaslan Metin Kılıç Nizip Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title