Haberler

Nizip'te 500 Kilo Bozuk Et İmha Edildi

Nizip Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, İnsan Sağlığına Zararlı Olduğu Tespit Edilen 500 Kilo Bozuk Eti Yakarak, İmha Etti

Nizip Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, insan sağlığına zararlı olduğu tespit edilen 500 kilo bozuk eti yakarak, imha etti.

Nizip belediyesine ait mezbahada kesimi yapılan büyük baş hayvanın veteriner hekim tarafından kontrol edilerek, insan sağlığına zararlı olduğunu tespit edilince, Nizip Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri tarafından ete el konularak imha edildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Nizip Belediyesi Zabıta Müdürü Reslan Yalçın, imha edilen etin veteriner hekim tarafından kontrol edildiğini ve kontrol sonrasında kesimi yapılan büyükbaş hayvanın hastalıklı olduğu ve etinde insan sağlığı açısından tehlike arz ettiğini belirtti.

Yalçın şunları söyledi:

'Bu konuda hem vatandaşlarımıza hem de esnaflarımıza büyük görevler düşüyor. Vatandaşımız et alırken alışveriş yaptıkları kasap ve marketlerin hijyene ne kadar önem verdiğine dikkat etmelerini ayrıca vatandaşlarımız açısından ise bir diğer önemli husus ise et satın alırken mutlaka üzerinde mühür olup olmadığına ve menşe-i belli olamayan etin satın alınmaması hususunda vatandaşlarında dikkatli olmalarını istiyoruz.'

Bu gibi şüphe duydukları iş yerlerinin de Alo 153 Zabıta Müdürlüğü'ne ihbar edilmesi gerektiğini hatırlatan Yalçın, esnaflarında bu tür konularda cezalı duruma düşmemeleri için kesim işlerini mezbahada yaptırmalarını, aksi takdirde yapılan kontroller esnasında menşe-i belli olmayan etlerin tespit edildiğinde, etlerin imha edileceğini sözlerine ekledi.

(İRF-MRT-NÖZ) - GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title