Haberler

Nizip Kaymakamı, Suriyeli Öğrencileri Ziyaret Etti

Güncelleme:

Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz, ülkelerinde yaşanan olaylar nedeniyle Nizip ilçesine sığınan Suriyeli ailelerin çocuklarının ders gördüğü Selimiye Cami Kur'an Kursu'nu ziyaret etti.

Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan ve İlçe Müftüsü Yardımcı Doçent Doktor Mustafa Genç'in de hazır bulunduğu ziyarette, Kur'an Kursunda eğitim gören Suriyeli çocuklarla buluşan Karadeniz, sınıfları dolaştı, yetkililerden bilgi aldı.

Kurstaki öğreniler de Karadeniz'e İstiklal Marşı ve Çanakkale türküsünü okudu.

Kaymakam Karadeniz, yaptığı açıklamada, Suriye'deki karışıklıktan dolayı ilçeye gelen Suriyeli misafirlerin çocuklarının eğitimden geri kalmamaları için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Ziyarette çocukların güzel bir eğitim aldığını ve aldıkları eğitimin faydalı olduğunu gördüğünü ifede eden Karadeniz, "Çünkü buradaki çocuklar hem Türkçe konuşuyor hem de istiklal Marşını okuyabiliyorlar. Bu anlamda başlatmış olduğumuz çalışma neticesinde iyi bir yol kat ettiğimizi düşünüyor ve emeği geçenleri tebrik ediyorum" dedi. - GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Yaşar Karadeniz Abdullah Hacı Selimiye Nizip Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title