Haberler

Nizip Eğitim Fakültesi Bina İnşaatı Protokol İmza Töreni" Düzenlendi

Güncelleme:

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun Arasında, Üniversitemiz Rektörlük Binası Senato Odasında, "Nizip Eğitim Fakültesi Bina İnşaatı Protokol İmza Töreni" Düzenlendi.

AYASEV Vakfı Başkanı ve Sanayici Yasin Altınbaş ile üniversitemiz rektörü prof. Dr. M. Yavuz coşkun arasında, üniversitemiz rektörlük binası senato odasında, "nizip eğitim fakültesi bina inşaatı protokol imza töreni" düzenlendi.

Törene; Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Erdoğan ve Mehmet Sarı, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz, Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan, Gaziantep Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Nizip Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özaslan, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Cahit Bağcı, Genel Sekreter Ercan Eroğlu, AYASEV Vakfı Başkanı ve Sanayici Yasin Altınbaş ve çok sayıda davetli katıldı.

Üniversitelerin şehrin sosyal gelişiminde öncülük eden kurumlar olduğunu belirten Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Gaziantep Üniversitesinin Gaziantep ile entegre olan, gelişmesini iyi yönde sürdüren bir kurum olduğunu ifade etti.

Kamçı, "Gaziantep'te ortak aklın bir ayağı üniversitemizde. Üniversitemize her konuda yardımcı olmak bizim en önemli görevlerimizden birisi. Bu anlamda iş adamımız Yasin Altınbaş en büyük ilçemiz olan Nizip'te bizimle bir protokol imzalayacak. Sayın Altınbaş'a ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Eğitim Fakültesi Nizip'e büyük hareketlilik getirip, ilçemize katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

Nizip Eğitim Fakültesinin Bakanlar Kurulu kararıyla geçtiğimiz yıl içerisinde kurulumunun gerçekleştirildiğini söyleyen Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı, "Eğitim Fakültesine Prof. Dr. Mehmet Özaslan'ın dekan olarak atanması burada oluşumun temellerini atmış oldu. Geçen yıl öğrenci alımını gerçekleştirecektik fakat alt yapının tam olarak hazır olmaması nedeniyle, bina yapıldıktan sonra öğrenci almaya karar verildi. Bugün bu problemimizi çözmek için bir araya geldik.

Desteklerini esirgemeyen Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı'ya, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun'a, Yasin Altınbaş'a çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Eğitimin önemine değinen Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, "En büyük projelerimizden birisi eğitim. Her yıl bütçemizde en büyük payı eğitime ayırıyoruz. 312 Katrilyonluk bir bütçe biz bunun 34 katrilyonunu eğitime harcıyoruz. Bu yeter mi, elbette yetmez.

Bugün, Türkiye'nin her iline üniversite açtık. 81 İlimizin tamamında üniversite olduğu gibi bununla yetinmedik ve sayımız 156'ya çıktı. Bununla da yetinmeyip tüm ilçelerimize fakülteler, meslek yüksekokulları açılması yönünde çalışmalar gerçekleştirdik. Bu çalışmalardan da en karlı çıkan ilçelerimizden biri Nizip oldu" diye konuştu.

Gaziantep Üniversitesinin Türkiye'nin göz bebeği üniversitelerden birisi olduğuna dikkat çeken Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, "Parlayan Yıldız Gaziantep Üniversitesi dediğimiz zaman sadece Gaziantep'in değil bölgenin, ülkenin, hatta orta doğunun ve dünyanın en iyi üniversitelerden biri haline gelecektir ve gelme yolundadır.

Biz bu nedenle sadece Gaziantep merkezli değil, tüm ilçelerde de eğitim, araştırma ayağında da, kaliteyi artırarak, bir duruş sergilemek istiyoruz. Bu itibarla en büyük ilçemiz olan Nizip'te, meslek yüksekokulumuzu ve eğitim fakültemizin kazandırılmasının arkasındayız.

Nizip Eğitim Fakültemiz müstesna bir alanda güzel bir yerleşkeye sahip. Baştan beri sürekli desteğini gördüğümüz, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı'ya, Milletvekillerimiz Mehmet Sarı ve Mehmet Erdoğan'a, diğer vekillerimize, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Muhittin Şimşek'e, Dekanımız Prof. Dr. Mehmet Özaslan'a, Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz, Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan'a yürekten teşekkür ediyorum" ifadesinde bulundu.

Protokolü imzalamaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Ayasev Vakfı Başkanı ve Sanayici Yasin Altınbaş, "Devletimize karınca kaderince bir şeyler yapmak zorundayız. Fakültemizin yapımında katkı sağlayan başta Sayın Başbakanımız olmak üzere, değerli milletvekilleri ve valimize teşekkür ediyorum. Ülkemiz her şeye layıktır. Herkes elinden geldiğince destek verecektir. Bizde Nizip Eğitim Fakültesi'ne katkı sağladığımızdan dolayı çok gururluyuz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler / Eğitim

Eğitim Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title