Haberler

Nizip'e TOKİ Müjdesi

Nizip Belediye Başkan Yardımcısı Latif Karadağ, ilçedeki dar gelirli vatandaşlara taksitle satılmak üzere toplu konut yapılacağını bildirdi.

Nizip Belediye Başkan Yardımcısı Latif Karadağ, ilçedeki dar gelirli vatandaşlara taksitle satılmak üzere toplu konut yapılacağını bildirdi.

Karadağ, yaptığı açıklamada, ilçeye toplu konut yapılması konusunda Toplu Konut İdaresi (TOKİ) yetkilileriyle görüşülerek anlaşma sağlandığını, bu kapsamda ilk etapta 3 ayrı noktada bin konut inşa edileceğini ifade etti.

TOKİ'nin Nizip'e neden geç geldiği konusunda bilgi veren Karadağ, şunları kaydetti:

"Nizip'te yeterli düzeyde hazine arazisi ve Nizip Belediyesi'ne ait yeterli arsa olmaması nedeniyle ilçe halkının konut sahibi olabilmesi için girişimde bulunduk ve 3 ayrı noktada başlatılan kamulaştırma çalışmalarını tamamladık. Girişimlerimiz sonunda Menderes, Fırat ve Yunus Emre mahallesi olmak üzere 3 ayrı noktada başlattığımız kamulaştırma çalışması sona erdi. Kamulaştırma çalışmaları için Belediye'nin kaynaklarından 3,5 milyon lira ayırmış durumdayız. Böylelikle yapılacak olan toplu konutlarla ilgili ilk temel 2013 yılı başında atılacak. Hayata geçirilecek olan bu çalışma kapsamında yapılacak konutlar değişik ölçü ve mimaride olacak ve insanların gelir düzeyine göre farklı konutlar üretilecek."

Muhabir: İrfan Aydoğdu

Yayıncı: Zeynep Yücetaş - GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Nizip Belediyesi Karadağ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title