Haberler

Nizip Çayı'nda Kirlilik

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın görevlendirdiği bir ekip, kirlilik şikayetleri üzerine Nizip Çayı'nda incelemede bulundu.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın görevlendirdiği bir ekip, kirlilik şikayetleri üzerine Nizip Çayı'nda incelemede bulundu.

Fabrikalardan çıkan atıkların Nizip Çayı'na karıştığı ve tarım arazilerinin sudan zarar gördüğü şikayetleri üzerine Bakanlık'tan gelen teknik ekip, çaydan numune aldı, çevrede gördükleri durumu rapor etti.

Ekibin incelemesi sırasında 2 çocuğun kirliliğe aldırış etmeden suda yüzdüğü görüldü.

Çalışmaları izleyen vatandaşlardan bazıları ise kirli suyun çaya karışması nedeniyle hem kötü koku yaydığını hem de su dolayısıyla tarım arazilerinin ve araçların zarar gördüğünü ifade ederek yardım istedi.

Bazı vatandaşlar ise ekiplerin geleceğini öğrenen fabrikaların suyun daha temiz görünmesi için önlem aldığını savundu.

İnceleme çalışmalarına eşlik eden AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı da özellikle Nizip Çayı'ndaki yoğun kirlilikten dolayı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na müracaat ettiklerini, yaptıkları girişimler sonucunda Bakan Eroğlu'nun talimatıyla Ankara'dan gelen ekibin çayda ve çevresinde inceleme yaptığını söyledi.

Ekibe incelemeleri sırasında Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz, DSİ Gaziantep Şube Müdürü İsmail Kaya, DSİ 20'nci Bölge Müdürlüğü İçme Suları ve Atık Su Şube Müdürü Fatih Akar, Nizip Belediye Başkan Yardımcısı Latif Karadağ ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü'nden bir ekip de eşlik etti.

Salkım beldesindeki Nizip Çayı'nda 27 Haziran'da da kirlilikten kaynaklandığı belirtilen balık ölümleri yaşanması üzerine inceleme başlatılmıştı.

Muhabir: İrfan Aydoğdu / Sevil Çelik

Yayıncı: İsmail Fidan - GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Veysel Eroğlu Gaziantep Nizip Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title