Haberler

Nizip Belediye Başkan Yardımcısı Karadağ Açıklaması

Nizip Belediye Başkan Yardımcısı Latif Karadağ, ilçe merkezinde bulunan ve yıkımı yasaklanan sit alanlarının restorasyonunun mal sahiplerince yapılacağını belirtti.

Nizip Belediye Başkan Yardımcısı Latif Karadağ, ilçe merkezinde bulunan ve yıkımı yasaklanan sit alanlarının restorasyonunun mal sahiplerince yapılacağını belirtti.

Karadağ, yaptığı açıklamada, ilçede, 1999 yılında başlayan bir süreç sonucunda 130 binanın kültür varlığı olarak tescillendiğini ifade etti.

Karadağ şunları kaydetti:

"Bu 130 yapı içerisinde tek yapı hükmünde olan yapılarla ilgili yaptığımız çalışma kapsamına bir kaç cami, taziye evi ve Fevkani Kilisesinin restorasyonu yapıldı. Mülkiyeti Nizip Belediyesine ait olan 3 tane yapı var. Bunların da restorasyon çalışmaları devam ediyor. Bunların dışında son zamanlarda özellikle bu mevsimde yağışlardan dolayı harabeye dönmüş birkaç tane yapı var. Bu yapılarda ise ilgili yapının sahibinin gerekli tedbirleri alması gerekiyor. Ancak bu yapıların büyük bir kısmının dar gelirli vatandaşların elinde olduğu için gerekli çalışmalar yapılamıyor.

Biz yıkılmış veya kullanılamaz hale gelmiş yapıları Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'na bildiriyoruz, kurul tarafından yapılan çalışma sonucunda da yine kanunla ilgili maddelerin gereği bu taşınmazlarla ilgili her türlü iş ve işlemin mal sahibi tarafından yapılması gerekiyor. Bu noktada böyle bir durumla karşılaşan vatandaşlarımızdan durumu iyi olanların kendileri onarım işlemini yapacak, durumu iyi olmayan vatandaşlarımız ise kısmen bir kaynak bularak restorasyon çalışmalarına başlamaları ya da elden çıkarmaları gerekiyor."

- GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Karadağ Nizip Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title