Haberler

Nihat Zeybekçi: Evlenip Yer Değiştirene Öğretmenlik Yaptırmak Zorunda Değilim

Güncelleme:

Ekonomi Bakanı Zeybekci, Doğu'da evlenen öğretmenin yer değiştirmesi ile, açığın sürdüğünü belirtip, "Gittiğin yerde sana öğretmenlik yaptırmak zorunda değilim, o senin sorunun." dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, kamu personel reformunun yapılmasını savunurken kendilerine e-posta ve twit yoluyla en fazla talebin geldiği atanamayan öğretmenleri örnek gösterdi. Adana İnovasyon Konferansı'nı takip eden gazetecilerle bir sohbet toplantısı düzenleyen Zeybekci, öğretmen açığının sebebinin öğretmenlerin atamadan sonra evlenip başka şehirlere gitmesi olduğunu kaydetti. Zeybekci "Hâlâ Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da bir öğretmenin ortalama kalış süresi 10.5 ay. 70 bin öğretmen alıyorsun seneye aynı açık var." dedi. Zeybekci, devletin şehirlerde kadroları belirlerken il içinde ihtiyaç duyulan pozisyona göre hareket ettiğini belirterek işe alımın valiler yoluyla yapılması gerektiğini söyledi.

'İLÇESİNE GÖRE MAAŞ OLMALI'

Zeybekci, şöyle konuştu: "Devlet Adana Valisi'ne 'Al' diyecek ama vali bilmem ne ilçesinin bilmem ne köyündeki okula öğretmen alacak. İşte 'Ben Samsun'dan biriyle evlendim gidecektim. "Evlen. Evlenme diyen var mı? O okulda kaldığın sürece, vali seni o okula aldığı sürece 657'nin tüm haklarına sahipsin. 'Gideceğim, tayin istiyorum' dediğin zaman yok kardeşim. O senin sorunun. Gidecek misin al senin bonservisini git!

'GİTTİĞİN YERDE ÖĞRETMENLİK YAPTIRMAK ZORUNDA DEĞİLİM'

Gittiğin yerde işe girmişsin girmemişsin o senin sorunun. Ben sana gittiğin yerde öğretmenlik yaptırmak zorunda değilim. Ben o okula öğretmen bulmak zorundayım." Zeybekci, sağlıkta da aynı sistemin uygulanması, maaşların ilçeye göre belirlenmesi gerektiğini söyledi. Zeybekci, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ı 'Ankara'daki bürokratik çemberden kurtaracak' özel sektör kurulları oluşturmayı planladıklarını anlattı. Zeybekci, "Bir hükümet dilediğini müsteşar yapabilmeli. Reel sektörden geçiş olabilmeli." diye konuştu.

'ÖĞRENCİLER MUTLAKA BİR YERLERDE ÇALIŞMALI'

Gazetemizin ekonomi servisinden Seçkin Ürey, "Üniversite Sanayi İşbirliği" panelinin moderötürlüğünü yaptı. Panelde konuşan Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, "Üniversite sanayi iş birliğine açığız. İnsanlar görerek daha iyi öğrenir. Öğrencilerimiz bir yerlerde mutlaka çalışmalı ya da staj yapmalı." dedi.

'KONUT SAHİBİNE VATANDAŞLIK YENİ ZENGİN YARATIR'

Türkiye'den konut alan yabancılara vatandaşlık verilmesi önerisini tekrar gündeme getiren Zeybekci, "Ortalama yüzde 5'in üzerinde büyümek zorunda olan bir ülke kendi iç tasarruflarıyla bunu yetiştiremez. Doğrudan yabancı yatırımcı girişinden ziyade Türkiye'ye yatırımcı getirmeliyiz. Yeni zengin Türkler yaratmamız gerekiyor. Tükiye'de alınan konut 4-5 milyar dolar, bunu 10 milyar dolara çıkaralım. Türkiye'de yaşamak hayali varsa gelsin. Vatandaşlık verelim." dedi. Bu uygulamanın birçok ülkede olduğunu hatırlatan Zeybekci, 500 bin veya 1 milyon dolar gibi alt sınırlar olabileceğini belirtti.

'EĞİTİM SİSTEMİ DÖNÜŞMELİ'

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Cansen Başaran Symes, Türkiye'nin Ar-Ge harcamalarının, gayri safi yurtiçi hasılasının (GSYİH) yüzde 1'i düzeyinde takılıp kaldığını, bunun sebebinin inovasyonun en büyük düşmanı olan dar kalıplara sıkışmış düşünce yapısı olduğunu savundu. Symes bunu aşmak için "Eğitim sistemini dönüştürmemiz gerekiyor." dedi.

'STRATEJİ HÜKÜMETİ BEKLİYOR'

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye'nin inovasyonda 140 ülke içinde 58'inci sırada bulunduğunu hatırlattı. Büyükekşi ''2023'te Ar-Ge harcamalarını yüzde 3'e çıkarma hedefi koyduk. 23 sektöre özel 2023 İnovasyon Stratejisi hazırlıyoruz. Yeni hükümet kurulduğunda inşaallah hayata geçireceğiz.'' diye konuştu. (Kaynak:Habertürk)

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Türkiye Samsun Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm!
Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

500

Yorumlar (288)

TrabzonMobil-ANDROID:

öğretmenlerin cigirtkanliklari asla bitmez, bakan inanılmaz doğru söylemiş inşallah derhal uygulanır

12
18
yanıtYanıtla
TİMUCİN:

Günde 4 saat çalış yağmur yağdı tatil kar yağdı tatil bayram tatil yılbaşı tatil yazın tatil senenin yarıdan fazlasını yatarak gecir doğuya gitme gitsende 6 ay dan fazla kalma 3300 maaş al yat babam yat ohh sonrada askerin polisin maaşının hesabını yap senin yaptığın iş yatmak asker polis 24 saat calışıyor. Yetiştirdikleriniz sokaklarda bakan sonuna kadar haklı şımartılmlşsınız

10
19
yanıtYanıtla
yalan:

Yalan söylüyorsun allah belani versin

yanıt2
yanıt0
bir vatandaş:

bunu söyleyen bir bakan. diğerleri ne düşünür siz tahmin edin. öğretmenler insan değil zaten. evlenemezler, tayin isteyemezler, zam isteyemezler. gelen geçen vurur.

7
22
yanıtYanıtla
yuh artıkMobil-ANDROID:

öğretmenlik yaptırmak zorunda değilmiş ama CAN GÜVENLIĞIMİ SAĞLAMAK ZORUNDASIN

28
0
yanıtYanıtla
KURU GÜRÜLTÜ YAPMA:

O ZAMAN BAKAN CİZREDE 5 YIL KALACAK KARDEŞİM. . . BİZ SANA MAAŞ VERİP ANKARADA KEYİF ÇATASIN DİYE OY VERMEDİK. . . HADİ ÖNCE SEN ÖRNEK OLACAKSIN. . ALACAKSIN EŞİNİ ÇOCĞUNU CİZREDE 5 YIL YAŞAYACAKSIN. . . . YAP BUNU SENİ ALNINDAN ÖPÜYÜM

24
3
yanıtYanıtla
tülin:

ögretmenlik yasaklanmali, , ögretmenler kadar tenbel baska bir gurup yoktur, ,

22
5
yanıtYanıtla
SIRNAŞMA:

SIRNAŞTIĞIN ÖĞRETMEN SANA EDEP YA HU DEDİ DİYE Mİ KÖTÜLÜYON ÖĞRETMENİ. HADDİNİ BİL. . .

yanıt2
yanıt6
Bilmeden yorum yapmayin:

Bilmeden konuşmasında kimse. 3500 TL maaş aldığımız zirt pirt tatil yaptığımızı söyleyen akilsizlar var. 1. Öğretmen maaşı 2200 TL. Ben ful ekders haftada 2 kez 24 saat yurt nöbeti ve hafta sonu kursları da dahil gece gündüz çalışıyorum. Sağlığın bozuluyor gene o bahsedilen maaşı anlamıyorum. 2. Madem ogretmenler atandığı yerde kalacak ozman tüm memurlar kalsın. Bizim anamız babamız memleketimiz yok mu ömrü billah allahın dağındaki elektiriğin suyu olmayan köyde mi görev yapacağız 3. Asker polis doktor arkadaşlar şikayet ediyor. Biz onların maaşlarına bisey deme hakkımız yok keşke devlet daha çok verse ama bizde aynı yerde görev yapmamız rağmen bize doğu tazminatı yok. 4. Bizim okulda lise mezunu evrak işlerine bakan memur mudurumuzden daha fazla maaş alıyor. 5. En önemlisi doğudaki öğretmen sıkıntısını gidermek istiyorsan sayın bakan oy uğruna ilk ataması batıya yapılan öğretmenlerin 5 yılda bir mecburi doğu görevlerine af getirmeyeceksin. Herkes gidip yapacak. Yada ilk aramada eş durumundan tayin hakkını kaldiracaksin yapmak istediğiniz şeyi çok iyi biliyoruz. Kendinize kılıf aramayin. Torpil ülkesi haline verirsiniz ülkeyi ben 8 yıllık öğretmenim kendi memleketime gitmek için validen torpil mi bulmam gerekecek. El insafff

21
5
yanıtYanıtla
haydar:

begenmiyosan memeleketine git faprikada çalış anam sana kimse zorlamıyo susun artıkta devlet nefes alsın

yanıt6
yanıt12
Tüm 288 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title