Haberler

Niğde'de Aile Hekimliği İçin Çalışmalar Sürüyor

Niğde İl Sağlık Müdürü Osman Gelebek, Aile Hekimliği Uygulamasında Eğitim Çalışmalarının Devam Ettiğini, Uygulamayı 2009 Yılından Önce Hizmete Sokmak İçin Çalıştıklarını Belirtti.

Niğde İl Sağlık Müdürü Osman Gelebek, aile hekimliği uygulamasında eğitim çalışmalarının devam ettiğini, uygulamayı 2009 yılından önce hizmete sokmak için çalıştıklarını belirtti.

Türkiye genelinde uygulamaya geçecek olan aile hekimliğinin Niğde'nin de içinde bulunduğu 35 pilot ilde öncelikli olarak faaliyete başlayacağını belirten İl Müdürü Gelebek, uygulama öncesi eğitim çalışmalarının aralıksız sürdüğünü bildirdi. 5 periyotta belirlenen aday doktorların Aksaray'da yapılan eğitim çalışmalarına katılmalarının sağlandığına değinen Gelebek, "Şu ana kadar ilimizde 44 arkadaşımız eğitim çalışmalarını tamamladı. Planlarımıza göre Ekim ayına kadar bütün doktor arkadaşlarımızın kurs almasını sağlayacağız. Bizim planlamamız, uygulamayı 2009 yılından önce hizmete sokmak. Bu uygulamada hiçbir vatandaşımızdan ücret talep edilmeyecek ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes faydalanabilecek. Niğde genelinde 95 aile hekimliği noktası belirledik, fakat bu rakam artabilir de eksilebilir de. Asıl hizmet verilecek yerler sağlık ocakları olacak ancak yer yetersizliği ve hekimlerimizin özelde hizmet vermek istemeleri ile ödeneği Sağlık Bakanlığı'ndan karşılanmak üzere özel işyeri de açılabilecek" dedi.

Aile hekimliği konusunda halk arasında bir takım yanlış bilgilerin bulunduğuna dikkat çeken Gelebek, "Gecenin bir yarısı doktoru eve çağırmak gibi bir şey söz konusu değil. Bu uygulamaya geçecek olan hekimlerimiz yine 8 saat üzerinden çalışacaklar ve hizmetlerini bu süre içerisinde verecekler. Ancak çoğunluğu devlet memurundan oluşan bir mahallede çalışan hekim arkadaşımız, kendisine bağlı hastalarının da talebi ile çalışma saatlerini yine 8 saatte sınırlı tutmak şartıyla mesai saatlerini ileri veya geri alabilecekler" diye konuştu.

(TA-FM) 27.06.2008 16:47 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title