Haberler

Nevşehir'de Öğretmenler Günü Törenle Kutlandı

Nevşehir'de 24 Kasım Öğretmenler Günü törenle kutlandı.

Nevşehir'de 24 Kasım Öğretmenler Günü törenle kutlandı.

Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezindeki törene Nevşehir Vali Yardımcısı Vural Demirtaş, Belediye Başkanı Hasan Ünver, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Turgay Aras, İl Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in kutlama mesajıyla başlayan programda konuşan Fatsa,eğitimin bir ülkenin kalkınmasındaki faktörlerin en önemlilerinden biri olarak kabul edildiğini belirterek, eğitim açısından kalkınmanın insan kaynaklarının geliştirilmesiyle olacağını kaydetti.

Öğretmenlerin milletin taze dimağlarına milli değerleri aktaran, sevdiren, benimseten ve milli kültürün gelecek çağlarda güçlenerek yaşamasının teminatı olduğunu ifade eden Fatsa, "Ülkemizin her köşesinde çocuklarımıza ve insanlarımıza ulaşarak onları eğitmek ve bilgilendirmek için cesaretle, kararlılıkla görevlerini yapmakta olan öğretmenlerimiz ile emekli olanlara şükran duygularımı iletiyor. Öğretmenler Günü'nün milletimize ve bütün öğretmenlerimize kutlu olmasını diliyorum" dedi.

Vali yardımcısı Demirtaş da, Van depreminde hayatını kaybeden öğretmenleri anarak başladığı konuşmasında terör örgütünün öğretmenlere yönelik yaptığı eylemlerin öğretmenleri yıldıramayacağını söyledi.

Öğretmenlerin toplumun aydınlanmasında öncülük ettiğini kaydeden Demirtaş,

"Mayın tuzaklarına ve cehalete kafa tutarcasına bilginin ışığını taşımada kararlı olan öğretmenler, kırılgan kalplerin eşitlik, adalet, ülke ve millet sevgisinin yanı sıra Atatürk'ün ruhunu mızrak gibi tutarak çevresine devamlı ışık oluyorlar" dedi.

Konuşmaların ardından Nevşehir Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrenciler tarafında hazırlanan şiir ve müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Adaylıkları tamamlanan öğretmenlerin yemin töreni ile devam eden program Demitaş'ın, bu yıl emekli olan 4 öğretmene Hizmet Şeref Belgesi vermesinin ardından sona erdi.

- NEVŞEHİR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title