Haberler

Nevşehir'de Eğitime Hayırsever Desteği

Nevşehirli hayırsever işadamı İsmet Aktekin tarafından Kozaklı ilçesine yaptırılacak olan ortaöğretim kız yurdunun protokolü imzalandı.

Nevşehirli hayırsever işadamı İsmet Aktekin tarafından Kozaklı ilçesine yaptırılacak olan ortaöğretim kız yurdunun protokolü imzalandı.

Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş'ın makamında gerçekleşen imza törenine, hayırsever işadamı Aktekin, Kozaklı Belediye Başkanı Erdoğan Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa ve "Baba Beni Okula Gönder Kampanyası"nın sorumluları katıldı.

Törende konuşan Vali Savaş, Nevşehir'in eğitim alanında halkıyla bütünleşen illerin başında geldiğini belirterek, birçok eğitim kurumunun hayırsever desteğiyle yapıldığını kaydetti.

Kozaklı ilçesine yaptırılacak olan ortaöğretim yurdunun da Nevşehirli bir hayırsever tarafından yaptırılacak olmasının son derece önemli olduğunu ifade eden Savaş, "Nevşehir eğitim konusunda halkıyla bütünleşmiş bir ilimiz. Kozaklıya yapılacak yurtta bunun en iyi göstergesi. Kamu, yerel yönetim ve özel sektörün birlikte böyle bir olayı gerçekleştirmesi çok önemli ve mutluluk verici bir olay, idealide budur aslında" dedi.

Savaş, eğitime katkı sağlayıp Kozaklı'da yurt yapılmasına vesile olan Aktekin'e teşekkür ederek eğitime destek veren insanlarla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kozaklı Belediye Başkanı Çelik de, Aktekin'in bir Nevşehirli olarak ilçelerine yurt yaptırma kararı almasının kendilerini mutlu ettiğini, belediye olarak bu konuda her türlü kolaylığı sağladıklarını belirtti. Yapılacak yurdun her türlü çevre düzenlemesini belediye olarak yapacaklarını kaydeden Çelik, yurdun yapıldığı bölgenin lisesiyle, spor salonuyla, öğretmeneviyle bir kampüs havasında olacağını ifade etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Fatsa da Nevşehir'de il merkezinde ve ilçelerde birçok eğitim kurumunun hayırseverler tarafından yapıldığını, Nevşehir'in bu açıdan örnek bir il olduğunu kaydetti. Kozaklı'ya yapılacak yurdun önemli bir ihtiyacı karşılayacağını belirten Fatsa, "Yurt, orataöğretim kız yurdu olacak. 114 öğrenci kapasiteli ve zeminle beraber 3 katlı olacak" dedi.

Hayırsever işadamı Aktekin ise, Nevşehir dışında yaşasa da memleketine böyle bir katkı sağlamanın son derece gurur verici olduğunu dile getirerek, kendilerine bu aşamada yardımcı olan, kolaylık sağlayan herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Vali Savaş, Çelik ve Aktekin, kız yurdunun protokolünü imzaladılar.

- NEVŞEHİR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title