Haberler

Necdet Ünüvar: "Milletimiz bir şey olana değil, bir şey yapana değer veriyor" -

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı ve AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, cumhurbaşkanı seçimine ilişkin, "Milletimiz bir şey olana değil, bir şey yapana değer veriyor.

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı ve AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, cumhurbaşkanı seçimine ilişkin, "Milletimiz bir şey olana değil, bir şey yapana değer veriyor. Bir şeyi başarmış cumhurbaşkanı adayı da Recep Tayyip Erdoğan'dır" dedi.

Ünüvar, yaptığı açıklamada, seçimle ilgili sadece Başbakan Erdoğan'ın kampanya yaptığını, diğer liderlerin salon toplantıları veya küçük ziyaretler dışında çok ciddi bir kampanya yapmadığını ifade etti.

Başbakan Erdoğan'ın kampanya yapmasa bile 12 yılda Türkiye'ye ekonomik, toplumsal ve sosyal alanda kazandırdıklarıyla çok rahatlıkla seçimi kazanabileceği kanaatinde olduğunu dile getiren Ünüvar, "Ama Başbakanımız halkımıza duyduğu saygı ve sevgi dolayısıyla kampanya yapıyor" diye konuştu.

Ünüvar, cumhurbaşkanını halkın seçeceğini anımsatarak, "Milletimiz bir şey olana değil, bir şey yapana değer veriyor. Bir şeyi başarmış cumhurbaşkanı adayı da Erdoğan'dır" ifadesini kullandı.

- Sosyal medya

Sosyal medyanın aslında toplumun bir nevi göstergesi olduğunu belirten Ünüvar, sokakta ne konuşuluyorsa sosyal medyada da aşağı yukarı aynı şeylerin konuşulduğuna dikkati çekti.

Cumhurbaşkanı adayları Ekmeleddin İhsanoğlu ile Selahattin Demirtaş'ın, Erdoğan veya Türkiye'nin 12 yıllık performansını eleştirmenin ötesinde yapacakları şeylerle ilgili ortaya koydukları bir öngörüleri olmadığını savunan Ünüvar, İhsanoğlu'nun Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den önceki dönem tarzı bir cumhurbaşkanlığı yapacağını ima ettiğini, Demirtaş'ın ise bir takım yasaları geri çevireceğini söylediğini, yasakçı bir cumhurbaşkanlığı yapacağını ifade ettiğini kaydetti.

Milletin seçtiği cumhurbaşkanının yasakçı bir zihniyet değil, vizyonu ortaya koyan, Türkiye'nin geldiği noktayı daha ileriye götürecek bir liderlik gerektirdiğini vurgulayan Ünüvar, şöyle devam etti:

"Yani tüm ülkeyi dolaşan, ülkede yürüyen her türlü projeyi yakından takip eden, onlar için öncü rolü üstlenen, hem temsil hem icraat anlamında gerçekten ülkenin 2023 vizyonuna uygun davranan bir liderlik gerektiriyor. O liderliği sosyal medyadaki üç adayın takipçileri arasında görüyoruz. Erdoğan'ı takip edenlerin bu liderliği öne çıkaracak bir takım paylaşımları olduğunu, diğerlerinin de adeta kendi adaylarının seçilmesinden ziyade Erdoğan'ın seçilmemesine odaklandığını görüyoruz. Ama halkımız kararını vermiş. Her şeye rağmen, tüm engellemelere rağmen bugüne kadar olduğu gibi 10 Ağustos'ta da ilk turda sayın Başbakanımızı cumhurbaşkanı olarak görmek istiyor. Bunun yansımalarını hem sokakta hem sosyal medyada görüyoruz."

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Necdet Ünüvar Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title