Haberler

Nazım'ın Mezarını Ziyaret Etti!

Özel Bir Konser İçin Gittiği Moskova'da Nâzım Hikmet'in Mezarını Ziyaret Eden Tarkan 'Sanatçılar Eserleriyle Daima Yaşıyor' Dedi..

ÖZEL BİR KONSER İÇİN GİTTİĞİ MOSKOVA'DA NÂZIM HİKMET'İN MEZARINI ZİYARET EDEN TARKAN 'SANATÇILAR ESERLERİYLE DAİMA YAŞIYOR' DEDİ..

Yeni albüm çalışmalarının yanı sıra yurtdışındaki konser turnesine de tüm hızıyla devam eden Tarkan önceki gün Rusya'nın başkenti Moskova'ya gitti. Bugüne kadar birçok kez Moskova'da konser veren sanatçı, çağdaş Türk şiirinin öncüsü Nâzım Hikmet'in mezarını ziyaret etti. 20'nci yüzyılın en büyük şairleri arasında yer alan ve 1963'te Moskova'da geçirdiği kalp krizi yüzünden hayatını kaybeden Hikmet'in kabrinin bulunduğu Novodeviçiy Mezarlığı'na giden sanatçı şöyle dedi: 'İşte, sanatçılar ve şairler tıpkı ünlü şair Nâzım Hikmet gibi bir gün ebediyete göç ediyor. Ancak hepsi eserleriyle daima yaşıyor.' Nâzım Hikmet'in geçtiğimiz aylarda mezarının Türkiye'ye getirilmesi söz konusu olmuş ancak ailesi tarafından bu teklif geri çevrilmişti. TARKAN İLE İLGİLİ DİĞER HABERLER

Kaynak: Gecce / Magazin

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title