Haberler

Narman'a Modern Bir Tarım ve Hayvancılık Tesisi Kurulacak

Erzurum'un Narman İlçesinde Daha Önce Ziraat Okuluna Ait Olan Şu Anda Boş Bulunan Araziye Büyük Bir Tarım ve Hayvancılık Tesisi Kurulması İçin Çalışma Başlatıldı.

Erzurum'un Narman ilçesinde daha önce ziraat okuluna ait olan şu anda boş bulunan araziye büyük bir tarım ve hayvancılık tesisi kurulması için çalışma başlatıldı.

AK Parti Erzurum Milletvekili Doç. Dr. Ömer Özyılmaz, Pasinler'in Alvar köyündeki tesisin bir benzerinin Narman'da yaklaşık 900 dönümlük bir arazi üzerine kurulması için çalışmalara başladı.

Milletvekili Özyılmaz, konuyla ilgiyi olarak yaptığı açıklamada “ “3 - 4 Nisan Salı ve Çarşamba günlerinde tesisin bölgeye kurulması için Narman Kaymakamı, AK Parti İlçe Başkanı, İlçe Ziraat Odası Başkanı, Esnaf Odası Başkanı ve yatırım yapmak isteyen girişimcilerle beraber Tarım Bakanlığı ile görüşmelere başladık. Daha önce Tarım Bakanlığına bağlı ziraat okuluna ait olan arsanın Hazine'ye yeniden devredilmesini sağladık. Sonra, tesisin kurulacağı arsanın yeni kurulmakta olan şirkete tahsisi için Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile görüşmelere devam ettik. Bu görüşmeler sonucunda bölgeye kurulacak olan tesisin arsa tahsis çalışmaları başlamış oldu. Daha sonra Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde kurulacak olan tesise finansal kaynak bulmağa başladık. Ümit ediyorum ki bu tesis Narman'da hayvancılığın gelişmesine çok büyük bir fayda sağlayacak olup ilimiz ekonomisine de çok büyük katkılarda bulunacaktır.”diye konuştu.

Milletvekili Özyılmaz, “Hedefimiz Erzurum'da profesyonel tarım ve hayvancılık tesisleri kurup yaygınlaştırmaktır. Bu çalışmaların ilkini Pasinler Ovasında kurulan tesis ile gerçekleştirdik. İkincisini Aşkale Kandilli'de kurmağa gayret ediyoruz. Amacımız her ilçeye böyle büyük tesisler kurup tarım ve hayvancılığı geliştirmektir. Bu çalışmalara, köylerde kurulan tarımsal kalkınma kooperatiflerine devletimizin en büyük desteği vermesini sağlamakla devam ediyoruz. Geçtiğimiz yıllarda Tarım Bakanlığı ve Sosyal Yardımlaşma Genel Müdürlüğü eli ile vermiş olduğumuz desteklere bu yılda devam edeceğiz. Böylece hayvancılık konusunda köylerimiz daha da ileri seviyeye gelmiş olacaklardır.” dedi.

(İR-İRT-Y)

06.04.2007 16:27 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title