Haberler

Nar Gourmet Anadolu'daki Zeytinyağı Çeşitliliği İçin Atakta

Güncelleme:

NAR GOURMET, "Mobil Zeytinyağı Üretim Tırı Projesi" ile yerel zeytinyağı üreticilerini destekliyor.

Proje kapsamında Mardin, Hatay, Manisa, Mersin, Antalya, Ayvalık'taki yöresel zeytin çeşitleri ile zengin gen kaynaklarımızı açığa çıkarmayı ve proje çıktılarının literatür içinde yer edinmesini sağlayarak uluslararası boyutta tanıtımını hedefliyor.

Sanayi Bakanlığı'nın desteğinde yöresel çeşitlere ait meyveleri kendi ekolojisinde hasat edildikten sonra iki saat içinde işleyecek olan Nar Gourmet, bu proje ile fabrikayı - tarlaya taşıyarak bir ilke daha imza atıyor. Nar Gourmet Genel Müdürü Samir Bayraktar proje ile ilgili yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi;

"Zeytinyağı işleme tesisini mobil üretim yapabilecek şekilde tasarlamamızın amacı, bahçeye kadar işletmeyi taşıyıp bahçeden-sofraya zeytinyağı kalitesinden ödün vermeden çeşidin özelliklerini ortaya çıkartan kusursuz zeytinyağları elde etmektir. Hayata geçirmekten gurur duyduğumuz bu çalışmayla, ağaç sayısının az olduğu bölgelerde zeytinyağı işleme tesisi kurmanın ekonomik olmadığı durumlarda, yüksek kaliteli zeytinyağı elde etmenin yolu da açılmış olacak. Proje ile yöresel zeytin çeşitlerinin bahçeden-sofraya aşamalarında yaşanan sorunları aşmayı hedefliyoruz. Bahçeden- sofraya sözü bizim için bir reklam sloganı değil, Mobil üretim tırı ile projemizin hayatın içinde küçük üreticiyi destekleyerek, üretimde adı dahi geçmeyen yöresel tatları ulusal ve uluslararası arenada bilinir hale getirmektir" dedi.


Nar Gourmet, Sanayi Bakanlığının desteği ile ülkemizin "Zeytin Gen Haritası" çalışmasına da proje ile katma değer sağlıyor. Butik üretim mobil zeytinyağı işleme tesisi ile son derece hassas ve üstün kaliteye sahip zeytin işleme makinelerini ilgili bölgelere götürmek suretiyle her bir bölgenin zeytininden yüksek kalitede zeytinyağı elde edilebilecek. Kimyasal analizler yanında "Tadım Paneli" değerlendirilmesi sonucunda da bu çeşitlerin üstün özellikleri tespit edilmiş olacak; çeşidin ve yörenin potansiyeli ortaya konularak "zeytin gen" kaynaklarının ekonomiye kazandırılma konusunda farkındalık yaratılacaktır. Bu proje ile üretimde tek çeşit tek bölge özelliğini de bir kez daha vurgulanmaktadır.


Nar Gourmet butik üretimi uluslararası kalite ödüllerini toplamaya devam ediyor..

Türkiye'de hedeflenmiş satış kanallarında ürünlerini 600 üzeri satış noktasında tüketici ile buluşturan Nar Gourmet, mevcut satış noktalarında derinleşmeye ve doğal ürünler pazarında özellikle reçel ve marmelat ile zeytinyağı kategorilerinde, kendi segmentinde liderliği hedeflemektedir.

Başta, ITQI (International Taste and Quality Institute) dan Üstün Lezzet Ödülü gibi uluslararası yarışmalarda altın yıldız kazanan Reçel ve Marmelat ürün grubu; ulusal kalite yarışmalarının yanı sıra NYIOOC (New York International Olive Oil Competition), Olive Japan, Olive China, Flos Olei gibi dünyanın en prestijli uluslararası zeytinyağı kalite yarışmalarında altın madalya kazanan Zeytinyağlar olmak üzere, Nar Gourmet'in zengin ürün yelpazesi içinde toplam 13 kategoride 350 çeşit ürün yer almaktadır.

Ilk olarak 2013 yılında, başta ABD olmak üzere başlamış olan ihracat, Kanada, Japonya, Çin, Birleşik Arap Emirlikleri, Almanya'ya gerçekleşmektedir. ABD'de ürün çeşitliliği ve kalitesi ile tercih edilen Nar Gourmet Inc, NY'da sayısı 30'u bulan özel satış noktasında tüketiciye ulaşıyor. Amerika'nın lider on line satış mecrası Amazon.com'da da satışa sunulan Nar Gourmet, bu yıl sonunda 50'ye yakın satış noktasına ulaşmayı hedefliyor.

NAR GOURMET ürünleri ve Mobil üretim tırı hakkında detaylı bilgi alabilmek için sürekli güncelleme içinde olan www.zeytininizinde.com adresini ziyaret edebilirsiniz. RAKAMLARLA NAR GOURMET MOBİL ÜRETİM…

· Nar Gourmet Mobil üretim tırı 5 ilde 5 ton zeytinden 5 ayrı zeytin çeşidinden zeytinyağını sofralarımıza ulaştırıyor.

· Nar Gourmet Mobil Üretim tırı ile 5 ildeki yerel üreticileri destekliyor.

· Nar Gourmet 320.000 TL ye mal olan mobil üretim tırı ile Türkiye çapında 4.100 Km yol gidecek.

· Nar Gourmet önümüzdeki üç yıl içerisinde satışlarının %80'ni yurtdışında gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Mardin Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title