Haberler

"Müyap Türkiye Müzik Endüstrisi Ödülleri"

"Müyap Türkiye Müzik Endüstrisi Ödülleri', Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da Katıldığı Törenle Sahiplerine Verildi.

"MÜYAP Türkiye Müzik Endüstrisi Ödülleri'', Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da katıldığı törenle sahiplerine verildi.

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen ve Candan Erçetin'in mini bir konser verdiği törene, Bakan Günay'ın yanı sıra Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) Başkanı Ali Rıza Binboğa'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı. 2007 yılının başarılı albümlerinin yapımcılarının ve yorumcularının ödüllendirildiği gecede Bakan Günay bir konuşma yaptı. Bakan Günay, müziğin en kitlesel sanat dalı olduğunu belirterek, aynı zamanda insanlar arasındaki dil farkını ortadan kaldıran önemli bir nokta olduğunu söyledi. Bakan Günay, "Müzik eserlerinin korsan kullanımının engellenmesi, sanatçıların emeklerinin korunması bir haktır. Bu konuda biz yasal mücadeleyi yaptık. Uygulama konusunda gereken dikkati gösteriyoruz. Ancak toplumsal bilinci uyandırma konusunda biraz geriden geliyoruz. Bir toplumsal bilinç çalışması yapmayı çok önemsiyoruz'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından, albümlerin çıkış tarihlerinden itibaren toplam satış rakamlarına göre düzenlenen ''Dijital'', ''Diamond'', ''Platin'' ve ''Altın'' ödüller, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve İstanbul Valisi Muammer Güler'in de aralarında bulunduğu konuklar tarafından sahiplerine verildi.

Çok sayıda seçkin davetlinin katıldığı gecede ödüle layık görülen sanatçılar ve firmaları şöyle sıralandı:

"Dijital Ödüller: Ferhat Göçer, Sibel Can, Tarkan, Rober Hatemo, Burak Kut, Kıraç, Bengü, Yurtseven Kardeşler, Kenan Doğulu, Nazan Öncel, İsmail YK, İntizar, Koridor.

Altın Ödüller: Mustafa Sandal, Yalın, Gökhan Özen, Özgün.

Platin Ödüller: Sibel Can, Tarkan, Yurtseven Kardeşler.

Diamond Ödül: Ferhat Göçer." (MY-ED-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title