Haberler

Mutafyan: "Dink Suikasti Azmettiricinin Belirlenememesi Düşündürücü"

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in Öldürülüşünün 40. Gününde Meryem Ana Kilesisi'nde Düzenlenen Pazar Ayininde Konuşan Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob Iı, "Geçen 40 Gün Zarfında Ne Yazık Ki, Bu Suikastın Gerçek Azmettiricilerinin Belirlenememiş Olması, Son Derece Üzücü ve Düşündürücüdür" Dedi.

Agos Gazetesi Genel yayın Yönetmeni Hrant Dink, ölümünün 40 gününde Kumkapı'daki Meryem Ana Kilisesi'nde yapılan ayinle anıldı ve Dink için dua okundu.

Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob Mutafyan'ın yönettiği ayine, Dink'in eşi Rakel, kızları Sera ve Delal, oğlu Arat, kardeşi Orhan Dink, Prof. Dr. Hüseyin Hatemi ve eşi Kezban Hatemi, yazar Elif Şafak, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, gazeteci ve Ermeni cemaatinden çok sayıda kişi katıldı.

Mesrob II, ayinde İncil'de yer alan "Kaybolan Oğul Pazarı" adlandırılan bölümü okudu. Mesrob Mutafyan, Hrant Dink'in hunharca katledilişinin 40. günü nedeniyle dua ettiklerini söyledi. Geçen 40 gün zarfında bu suikastın gerçek azmettiricilerinin belirlenememiş olmasının, son derece üzücü ve düşündürücü bulduklarını dile getiren Mutafyan, "Halbuki bu menfur suikastın bir an önce açıklığa kavuşması ülkedeki barış, huzur ortamı ve güvenlik güçlerine duyulması gereken güven açısından son derece gerekli ve elzemdir. Bir kez daha dua ediyoruz, Allah ülkemizin esenliğini korusun" dedi. Mutafyan, şunları dedi:

"Vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin sevgisini güçlendirsin, dünyada barış vaat etsin. İnsanlarımızın yüreklerine sevgi tohumları eksin. Kötülük uzaklaşsın. Umutsuzluk yok olsun ve Allah'ın kutsal iradesi her yerde hakim olsun. İçimizdeki taştan yürekleri çıkarsın ve bize etten bir yürek versin. Böylece onun iradesini istememiz, buyruklarını uygulamamız mümkün olabilecektir. Allah'ımız Hrant'ın ruhuna huzur versin. Huzur içinde yatsın. Bir kez daha eşi Rakel'e, evlatlarına, cemaatimizin tüm üyelerine, tüm basın mensuplarına ve tüm yurttaşlarımıza taziyelerimi sunuyorum. Hrant Dink hepimizle birlikte olsun."(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title