Haberler

Mühendisliği Bırakıp İstiridye Mantarı Üretmeye Başladı, Parayı Buldu

Güncelleme:

Bilişim sektöründe yöneticilik yaptıktan sonra 33 yaşında mesleğini bırakan sistem mühendisi Çağdaş Kasapoğlu, Aydın'ın Germencik ilçesine kurduğu istiridye mantarı çiftliğinde teknolojiden uzak, yeni bir yaşam kurdu.

İSTİRİDYE MANTARI ÜRETMEK İSTEYENLERE DE DERS VERİYOR

Geçen 4 yılda yeni işinde önemli mesafe alan ve aylık 14 ton istiridye mantarı üreten Kasapoğlu, bu sektöre girmek isteyen girişimcilere de haftada iki gün eğitim veriyor.

Küçük bir araştırma sonrası istiridye mantarı üretimine karar verdiğini ifade eden Kasapoğlu, "Üniversiten mezun olduktan sonra bilişim sektörüne adım attım. İyi bir iş ortamım olmasına rağmen kalabalık ve şehir ortamı beni bunaltıyordu. Sabahtan akşama sürekli bilgisayar başındaydım. Gelirim iyiydi ancak bu işin beni bir yerden sonra robotlaştırmaya başladığını hissettim. Masa başı işten sıkılmıştım. Dört yıl önce de evimi satarak Germencik ilçesinde mantar yetiştirmeye başladım" diye konuştu.

"TESİSTE YATIP KALKIYORDUM"

Öteden beri üretip kazanmayı istediğini vurgulayan Kasapoğlu, gelirin iyi olmasına rağmen hayatında radikal bir değişikliğe gittiğini dile getirdi.

İlk olarak bir odalık tesiste üretime başladığını belirten Kasapoğlu, "Bütün günüm tesiste geçiyor. İzmir'den Germencik'e taşındık, eşim de bana çok destek oldu. Para kazandıkça işi büyütmeye karar verdim. İlk yıl tesiste yatıp kalktım. Mantarın gelişiminin her aşamasını gördüm. Şu anda 14 odada üretim yapıyorum. Aylık 14 tona yakın üretim kapasitemiz var." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Germencik İzmir Aydın Yaşam Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title