Haberler

Muhasebeciler Yeni Meslek Yasasını Bekliyor

Samsun Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (Ssmmmo) Başkanı Ahmet Hayvalı, "Yeni Meslek Yasasında Bizim Taleplerimiz de Dikkatte Alınmalı" Dedi.

Samsun Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SSMMMO) Başkanı Ahmet Hayvalı, "Yeni meslek yasasında bizim taleplerimiz de dikkatte alınmalı" dedi.

10-11 Mayıs 2008 tarihleri arasında 19. Olağan Seçimli Genel Kurulu'nu tamamlayan ve yeniden başkan seçilen Ahmet Hayvalı, Disiplin Kurulu Başkanı Mustafa Aksaoğlu, Denetim Kurulu Üyesi Gürel Çalışır ve Yönetim Kurulu Üyesi Sebahattin Memu ile birlikte İhlas Haber Ajansı (İHA) Samsun Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret etti. İHA Bölge Müdürü Ali Yılmaz Ergen'le görüşen Ahmet Hayvalı ve yönetim kurulu üyeleri, oda çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Yüzde 90 oranında geniş bir katılımla genel kurul yaptıklarını, katılım oranının kendilerini mutlu ettiğini belirten SSMMMO Başkanı Ahmet Hayvalı, Samsun'da yüzde 90 oranında bir katılımın ilk olduğunu vurguladı. Muhasebe ve mali müşavirliğin çok kapsamlı bir meslek olduğunu, ruhsatlı mensupların her türlü mevzuatı bilmesi gerektiğini hatırlatan Hayvalı, 92 yasaya hakim olunması gerektiğini, mesleklerinin, angaryası en bol meslek dallarından olduğuna dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı tarafından veto edilen ve yeniden düzenlenmesi için TBMM'ye gönderilen meslek yasalarının iadesinin büyük bir fırsat olduğunu ifade eden Hayvalı, "Meslek yasasında eleştirilen maddeler çok fazla ama seçim sürelerinin 3 yıla çıkması olumlu. Meslek içi eğitimlerin zorunlu hale getirilmesi yerinde bir karar. Meslekte kaliteyi artıracak. TBMM'de gerek iktidar gerekse muhalefetin sesimize kulak vermesini bekliyoruz. Bizim birçok önerilerimiz var. Haksız rekabet, tahsilat, özerklik, stajyerlerimizin sorunları gibi birçok alanda problem yaşıyoruz. Bütün bu konuları içeren raporumuzu Maliye Bakanlığı'na verdik. Bunların da dikkate alınarak yeni meslek yasası hazırlanmasını istiyoruz. Bizim taleplerimiz de dikkatte alınmalı, sesimize kulak verilmeli. Bu olursa birçok sorunumuz giderilmiş olur" diye konuştu.

Hayvalı, yeni yasa çalışmalarında iktidar ve muhalefetin kendilerine gerekli desteği vereceğine inandıklarını da sözlerine ekledi.

(MD-SA) 02.06.2008 11:42 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title