Haberler

Muğlalı Kadın Çiftçiler En İyi Olabilmek İçin Yarıştı

3.Güney Ege Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nda Muğlalı kadın çiftçiler en iyi olabilmek için yarıştı.15 soruluk bilgi yarışmasında birinciliği Ulalı kadın çiftçi Aysel Batuk kazandı.

3. Güney Ege Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nda Muğlalı kadın çiftçiler en iyi olabilmek için yarıştı. 15 soruluk bilgi yarışmasında birinciliği Ulalı kadın çiftçi Aysel Batuk kazandı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın ülke genelinde düzenlediği en iyi kadın çiftçi yarışmasının Muğla elemeleri Milas'ta gerçekleştirildi.

3. Güney Ege Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nda gerçekleştirilen 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor' adlı bilgi yarışmasında Muğla ve ilçelerinden 12 kadın çiftçi, birinci olabilmek için mücadele etti.

Fuar alanında düzenlenen yarışmaya ilgi oldu. Yarışmayı CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, Bafa Belediye Başkanı Zühra Dönmez, Muğla İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Songül Topal, Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, Milas Süt Üreticileri Birliği Başkanı Hüseyin Çırak ve kadın çiftçilerin yakınları izledi.

Yarışma öncesi konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Muğla İl Müdürü Dr. Songül Topal, kadın çiftçilerin girişimci, ekonomiye katkı sağlayan ve özgüveni yüksek kimseler olarak görmenin kendisine mutluluk verdiğini kaydederek başarılar diledi.

Yarışmacılara tarımın çeşitli dallarıyla ilgili 15 soru yöneltildi. 2 saate yakın süren yarışmanın sonunda birinciliği Aysel Batuk kazanırken, ikinciliği de yarışmaya ilk kez katılan Kavaklıdere ilçesini temsil eden Sevilay Çetiner kazandı. 15 sorunun 10'unu bilerek aralarında eşitlik olan Milas ve Yatağanlı çiftçiler arasında yapılan ikinci değerlendirme yarışmasında üçüncülüğü Yatağanlı Zeliha Şahin kazandı.

Yarışmada dereceye girenlere ödülleri Muğla Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Songül Topal, Bafa Belediye Başkanı Zühra Dönmez ve Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı tarafından verildi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Güney Ege Milas Muğla Bafa Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title