Haberler

Muğla Kent Konseyleri Birliği Kuruldu

Muğla'daki kent konseyleri arasında bilgi, deneyim paylaşımı ekseninde dayanışmanın sağlanması amacıyla oluşturulan Muğla Kent Konseyleri Birliği'nin kuruluş sürecindeki ikinci toplantısını Dalaman Kent Konseyi'nin ev sahipliğinde yapıldı.

Muğla'daki kent konseyleri arasında bilgi, deneyim paylaşımı ekseninde dayanışmanın sağlanması amacıyla oluşturulan Muğla Kent Konseyleri Birliği'nin kuruluş sürecindeki ikinci toplantısını Dalaman Kent Konseyi'nin ev sahipliğinde yapıldı.

Milas Kent Konseyi'ni, Kemal Kaşkar ve Ayşegül Kaşkar'ın temsil ettiği toplantıda, yönergesi kabul edilen ve ilk Yürütme Kurulu da seçilen Muğla Kent Konseyleri Birliği, katılımcı kent konseyi ve kadın meclisi temsilcilerinin alkışlarıyla kurulmuş oldu.

Muğla, Dalaman, Milas, Akyaka, Fethiye, Köyceğiz, Gümüşlük, Bodrum, Dalyan, Datça, İçmeler ve Ortaca kent konseyleri ve kadın meclisi temsilcilerinin katılımıyla Dalaman Belediyesi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen ve bir bölümüne Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz'ın da katıldığı toplantıya, Türkiye Kent Konseyleri Platformu'nun 17-18 Mart 2012 tarihlerinde Didim'de yapılan 6. Buluşmasına ilişkin izlenimlerin aktarılmasıyla başlandı.

O buluşmaya katılan Milas, Datça ve İçmeler Kent Konseyi temsilcilerinin kısa konuşmalarının ardından, Birlik Yönergesi üzerinde tartışmalara geçildi.

Yönergenin; 'Tanım', 'Amaç' ve 'İlkeler' bölümlerinin okunarak kabul edilmesinin sonrasında, 'Birliğin Yapısı ve İşleyişi' ile ilgili 5, 6, 7 ve 8. maddeler üzerinde uzunca tartışmalar yapıldı ve Muğla Kent Konseyleri Birliği Genel Kurulu'nun, Üye konseylerin başkan ve genel sekreterlerinin yanısıra Kadın ve Gençlik Meclisi Başkanlarından ve önümüzdeki süreçte kendi kent konseylerindeki görevleri sona eren Birliğin -eski- Başkan ve Genel Sekreterlerinden oluşmasına ve dört ayda bir toplanmasına karar verildi.

Genel Kurul Üyeleri arasından seçilecek 5 asil ve 3 yedek üyeden oluşmasına karar verilen Muğla Kent Konseyleri Birliği Yürütme Kurulu ise, 2 ayda bir toplanacak.

25 temsilcinin katılımıyla gerçekleştirilen Muğla Kent Konseyleri Birliği kuruluş toplantısında, 16 maddeden oluşan yönergenin kabul edilmesinin ardından yapılan Yürütme Kurulu seçiminde Muğla Kent Konseyi Başkanı Naki Bulut, Bodrum Kent Konseyi Başkanı Hamdi Topçuoğlu, Fethiye Kadın Meclisi Başkanı Deniz Kader Şarlak, Datça Kent Konseyi Başkanı Orhan Keskinsoy ve Dalaman Kent Konseyi Genel Sekreteri İsmet Alıcı asil; Milas Kent Konseyi Genel Sekreteri Kemal Kaşkar, Gümüşlük Kent Konseyi Genel Sekreteri İzzet Avni Kayahanlı ve İçmeler Kent Konseyi Başkanı Ali Özenoğlu da yedek Yürütme Kurulu üyeliklerine seçildiler.

Yürütme Kurulu'nun belirlenmesinin hemen ardından da Muğla Kent Konseyleri Birliği Başkanlığına Dr. Naki Bulut, Genel Sekreterliğe ise Deniz Kader Şarlak seçildi.

Bir sonraki genel kurul toplantısının Eylül 2012'de Akyaka'da yapılmasının da kararlaştırıldığı toplantıda ayrıca 'Büyükşehir Modeli ve Muğla' başlıklı bir araştırma-bilgilendirme çalışması yapılması ve ilimiz genelinde yeni kent konseylerinin kurulması yönünde temaslarda bulunulması konularında kararlar da alındı. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dalaman Datça Milas Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title