Haberler

Muğla: Denizciliğin Sorunları Konuşuldu

Bodrum'da İstanbul Marmara Ege Akdeniz Karadeniz Deniz Ticaret Odası (İmeak) Tarafından Düzenlenen Toplantıda, Denizciliğin Sorunları Konuşuldu.

Bodrum'da İstanbul Marmara Ege Akdeniz Karadeniz Deniz Ticaret Odası (İMEAK) tarafından düzenlenen toplantıda, denizciliğin sorunları konuşuldu.

Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi ev sahipliğinde Bodrum Salmakis Otel'de gerçekleştirilen toplantıya; Muğla Valisi M. Temel Koçaklar, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İstanbul Milletvekili Cengiz Kaptanoğlu, Bodrum Kaymakamı Abdullah Kalkan, İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan, Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı Halim Mete, Bodrum Belediye Başkanı Mazlum Ağan, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Hasan Sinop, Bodrum ve Güllük Liman başkanları, çevre marinaların müdürleri ve sektör temsilcileri katıldı. Toplantıda bir sunum yapan Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Başkanı Gündüz Nalbantoğlu, bölge hakkında bilgiler verdikten sonra sektörün sorunlarını anlattı. Nalbantoğlu, limanda Kardeş Tekne uygulamasının başlatılmasına rağmen yerin yetersiz olduğunu ifade ederek, "İmal edilen yüzer iskele de henüz faaliyete geçmedi ve limanda sıkıntı yaşanıyor. Liman içerisinde söndürme ile ilgili tekneler var ancak liman dışında çıkabilecek bir yangın durumunda müdahalede zorluklar yaşanabilir" şeklinde konuştu. AK Parti İstanbul Milletvekili ve eski DTO Başkanı Cengiz Kaptanoğlu, uzun yıllardır denizcilik sektörü için çalıştığını ifade ederek, "Ben 40 senedir bu işin içindeyim. 1982'de oda kurulduğundan beri içinde yer aldım. Başkanlık yaptım, sivil toplum kuruluşlarında görev aldım. Bodrum gemi yanaşma iskelesinin bir an önce bitirilmesi gerekiyor. Bir an önce bitsin ki vatandaş para kazansın. Dalaman Havaalanı bir yıl önce bitti. Demek ki çalışınca oluyor. Bu tür sorunları aşacağımıza inanıyorum" dedi.

Toplantıda söz alan Bodrum Belediye Başkanı Mazlum Ağan, gemi yanaşma iskelesinin önümüzdeki yıl biteceğini belirterek, "İskele ve idari binaların onaylanması meclisten geçti. Dolgu alanlar ve iskele bitti. Bir ay içersinde yapılaşma başlayacak ve önümüzdeki yaza biteceğini planlıyoruz. Aldığımız bilgilere göre gelecek yaz, limana 136 gemi gelecek" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında cinsel taciz suçundan soruşturma

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında cinsel taciz suçundan soruşturma

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title