Haberler

Müezzinoğlu, Sağlıkta Türkiye ve Yunanistan'ı Karşılaştırdı

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere İzmir'de bulunan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sabah saatlerinde İzmir Valisi Cahit Kıraç'ı ziyaret ettikten sonra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun makamına gitti.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere İzmir'de bulunan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sabah saatlerinde İzmir Valisi Cahit Kıraç'ı ziyaret ettikten sonra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun makamına gitti. Beraberinde AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait olduğu halde burada bir süre görüştükten sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Müezzinoğlu, sağlıkta tek sıkıntılarının hekim açığı olduğunu, halkın sağlık hizmetlerine ulaşma ve memnuniyet oranının ise on yıl öncesine göre artarak yüzde 36'lardan yüzde 75'e yükseldiğini söyledi.

Bakan Müezzinoğlu, Yunanistan ve Türkiye'yi karşılaştırarak şöyle konuştu: "Bardağın boş tarafından bakmaya devam edersek farklı bir sıkıntıya da kamuoyunu yönlendirmiş oluruz. Dolu kısmını nasıl doldururuz diye bakmak lazım. Ben geçen pazartesi günü Yunanistan sağlık bakanı ile yüksek düzeyli işbirliği toplantısı nedeniyle bir saatlik bir değerlendirme yaptık. Yunanistan kamuoyunun sağlık hizmetlerinden memnuniyet oranı yüzde 44'ten yüzde 32'lere indiğini ifade etti. Sağlıkta çalışanların bütçelerini de yüzde 50 yani, yarı yarıya azalttıklarını söyledi. Biz de halkın sağlık hizmetlerinden memnuniyeti son rakamlara göre yüzde 75. Bunu yüzde 80'lere nasıl taşırız diye tabiiki duyarlılıklarımızı göstereceğiz."

Tek sıkıntılarının hekim ve sağlık çalışanı açığı olduğunu belirten Bakan Mehmet Müezzinoğlu, toplam 30 bin hekime ihtiyaçları olduğunu söyledikten sonra yıllarca tıp fakültelerine öğrenci alımını duraksatan tabip odası yöneticilerini

eleştirdi. "Bu ülkenin en temel sorunlarından birinin ne yazık ki hekim açığı" olduğunu anlatan Müezzinoğlu, "Biz artık bir hekimden bir buçuk hekim düzeyinde istifade etmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

"Zaman zaman tabip odası bana kızıyor" diyen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, konuşmasında şunları söyledi: "Bu ülkede hekim fazlası var hekim fazlası var, üniversitelere daha fazla öğrenci almamızın önünü kestiler yıllardır. Şimdi diyorum ki fazla olan 20 bin hekimi, uzman hekimi verin bana, ben yarın alacağım. On bin pratisyen hekimi verin bana alacağım, 50 bin hemşireyi getirin alacağım. Ama arkadaşlar bunlar yoldan geçen insanı alamıyorsun ki. Uzman hekim alıyorsunuz. Behçet Uz Hastanesinde

hemotoloji bölümü isteniyor, peki hemotoloğumuz var mı, yetiştirdik mi? Dolayısıyla süreci verimli ve iyi yönetmek gibi bir sorumluluğumuz var"

Hekim ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti eleştiren Bakan Müezzinoğlu, doktor, hemşire ve sağlık çalışanlarına sahip çıkacaklarının mesajını şu sözlerle verdi: "Bu anlamda her gün rakamları İzmir'de bile milyonla insanı, 30 milyon poliklinik yapıldığı ortamlarda hiçbir sorumumuz olmayacak, 24 saat gece, cumartesi, pazar. Dolayısıyla bu anlamda sıkıntıları görmeyelim diye bir bakan olarak bakış açım olmaz. Ama olanı takdir etmeden, sıkıntının üzerine Bir şey bina edersek o zaman ne oluyor? Sağlıkta şiddet, hekime veya hemşireye niye hakaret edildi, yumruk atıldı, niye dövüldü, hatta Gaziantep'te olduğu gibi niye öldürüldüye gidiyor işimiz. Biz sağlık hizmeti sunucularımızın verimliliğini arttıracak her türlü dinamiği göstermeliyiz. Onlara bir askerimize, bir polisimize sahip çıktığımız kadar sahip çıkmalıyız. Çünkü onlara her an bizim de ihtiyacımız olabilir."

Basına sağlık haberleri yaparken vatandaşın duygularını değil sağlık realitesini göz önünde bulundurarak, şu uyarıda bulundu: "Basın sağlık haberlerini yaparken ne olur, vatandaşın duygularını değil bu ülkenin realitelerini dikkate alarak bir haber stratejisi izleyin. Çünkü bazen flas flaş. Olumlu ya da olumsuz. Arkadaşlar sağlığın flaşı olmaz. Olumlu da olumsuzda da. Sağlık bir realitedir, 24 saattir. Bunu iyi götürmek gibi bir sorumluluğumuz var."

Bakan Müezzinoğlu, sağlıkta verimliliği ve sorunları azaltmak için vargüçleriyle çalıştıklarını kaydederek, sorunları yadsıyan değil çözme anlayışı içinde hareket edeceklerini söyledi.

"Daha verimli, sistematik nasıl çalışırızın değerlendirmelerini tabiİki bakanlık olarak her gün, her an sistematik olarak yapıyoruz" diyen Bakan Müezzinoğlu, açıklamasında şu bilgileri verdi: "Zaten şimdi Kamu Hastaneleri Birliği sistematiği ile genel sekreterlikle sistematik takip edebilen ve bunun verimliliğini ölçebilen bir sistemi kurduk. Dolayısıyla halkın sağlığa ulaşımındaki en ideal nokta ile sağlık hizmeti alınabilirliliğinin en ideal noktasını buluştururken, hiç sorunumuz olmayacak dersek, birbirimizi kandırmış oluruz. Ama sorunlara sağlıklı çözüm üretmek de hem kamuoyunu sizlerin doğru bilgilendirmesi; bizlerin de vatandaş ve sağlık sunucuları hakkındaki iletişimi daha iyi noktaya taşımak gibi bir sorumluluğumuz var. Dolayısıyla ben şu an Türkiye kamuoyunun memnuniyetini yüzde 75'lerden ki, on yıl önce yüzde 36'lardaydı. Bunu seksenlere çıkarabilmenin gereklerini arıyoruz."

Bakan Müezzinoğlu, İzmir'in hekim dağılımında en iyi kentlerden biri olduğunu söyledi. Müezzinoğlu, Bayraklı ve Tepecik'teki şehir hastaneleri ve sağlık kampüsü kurulması hakkındaki çalışmalar hakkında da şöyle konuştu: "İzmir hekim dağılımında en iyi illerimiz arasında ikinci. Fazlalığı yok. Elimizde hekim olsa 23 bin hekimi İzmir'e göndeririz. Bayraklı'daki şehir hastanesi son aşamada, önümüzdeki bir iki ay içinde inşallah bir şey olmazsa imza aşamasında. Önümüzdeki 15 gün içinde son değerlendirmelerini yapacağız. İhale son imzayı atmış olacağız. Diğerinin de proje kısmı ve ihale aşamasında inşallah bir iki ay içinde takip ederek, takvimleyebilmeyi hedefliyoruz. Alanı belli. Ama bu anlamda süreç tamamlanıp da ihale sürecine gitmedik, altyapı hazırlıklarını yapıyoruz."

BELEDİYE HASTANELERİNİN DEVRİ

Belediyelere bağlı hastanelerin Sağlık Bakanlığı'na devriyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Başkanımız versin biz hemen yarın başlayalım. Herkes alanındaki işi iyi yapsın. Bu anlamda belediye başkanlarımız aynısı İstanbul'da Haseki Hastanesi, taa belediye hastanesiydi, şu an tapusu belediyenin ama sağlık işletmeciliği ayrı bir hadise. Belediyelerimiz de o işe girerse az önce dediğimiz gibi lüzumsuz yere yıpranırlar. Herkes işini iyi yapsın" - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mehmet Müezzinoğlu Yunanistan Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

İzmir'de infial yaratan görüntü! Yanındaki bankta oturan kadına bakarak kendini tatmin etti

İzmir'de infial yaratan görüntü! Yanındaki bankta oturan kadına bakarak kendini tatmin etti

Salda Gölü tehlike altında mı? Valilik tepki çeken fotoğrafı böyle savundu

Salda Gölü tehlike altında mı? Valilik tepki çeken fotoğrafı böyle savundu

Efes Antik Kenti'nde özel davet skandalı! Türk vatandaşları içeriye sokmadılar

Efes Antik Kenti'nde özel davet skandalı! Türk vatandaşları içeriye sokmadılar

Bakmadan Geçme

Döviz büroları bayramda açık mı? Döviz büroları kurban bayramında kapalı mı, açık mı? Kurban Bayramında yollar ücretsiz mi? Osmangazi Köprüsü, Çanakkale Köprüsü, Avrasya Tüneli, Kuzey Marmara bedava mı? Türkiye - Gürcistan maçı hangi kanalda, saat kaçta? Türkiye - Gürcistan maçı nereden izlenir? Yalan dizisi hangi gün? Yalan dizisi hangi kanalda, saat kaçta başlayacak? Sansar Salvo tutuklandı mı? Ünlü rapçi Sansar Salvo neden cezaevine girdi, sebebi ne? Sansar Salvo neden hapse girdi? Bayram hangi gün bitiyor? Kurban Bayramı kaç gün sürecek, ayın kaçında, hangi tarihte bitecek? 22 Haziran hangi burç? 22 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Haziran tarihi hangi burç olur? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 18 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Haziran dün gece deprem mi oldu? ECZANELER BAYRAMDA AÇIK MI 2024? 17-18-19 Haziran Bayramda eczaneler kapalı mı olacak, kaç gün açık olacak? BAYRAMDA OTOBÜSLER ÜCRETSİZ Mİ? Kurban Bayramı boyunca toplu taşıma bedava mı? Metro, metrobüs, otobüs, tramvay ücretsiz mi? Bursaspor'un yeni teknik direktörü kim oldu? Pablo Martin Batalla kimdir, kaç yaşında? TRT 1 canlı maç izle! TÜRKİYE- GÜRCİSTAN CANLI izle! TRT HD kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Türkiye- Gürcistan maçı ne zaman? Türkiye- Gürcistan maçı saat kaçta, hangi kanalda? Arda Güler Milli Takım'da oynayacak mı? Montella Arda Güler'i ilk 11'de oynatacak mı?
Dünya, Batı Kudüs'teki Netanyahu karşıtı gösteriyi konuşuyor! Sert müdahale karelere böyle yansıdı

Dünya, Batı Kudüs'teki Netanyahu karşıtı gösteriyi konuşuyor! Sert müdahale karelere böyle yansıdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title