Haberler

Ortaca Meslek Yüksekokulunda Mezuniyet Töreni Düzenlendi

Güncelleme:

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Ortaca Meslek Yüksekokulu 2013-2014 akademik yılı mezuniyet töreni yapıldı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Ortaca Meslek Yüksekokulu 2013-2014 akademik yılı mezuniyet töreni yapıldı.

Okul bahçesinde düzenlenen törene, Kaymakam Hüseyin Yılmaz, MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Önder Yıldırım, İlçe Jandarma Komutanı Haluk Türkoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Aşık, kurum amirleri ile mezun öğrencilerin aileleri katıldı.

MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, yaptığı konuşmada, yılın ilk mezuniyet törenini Ortaca'da gerçekleştirdiklerini söyledi.

Ortaca Meslek Yüksekokulunun 18'inci mezunlarını verdiğini anlatan Harmandar, "Üniversite olarak mutlu sevinçli ve gururluyuz. Özellikle ilçelerimizdeki okulların canlandırılması için önemli adımlar attık. Bodrum, Dalaman ve Köyceğiz'de yeni okulları faaliyete geçirdik. Yeni öğretim birimleri açma çalışmalarımız da devam ediyor" dedi.

Harmandar, mezun olan öğrencilere gerekli mesleki donanımların verildiğini, öğrencilerin kendi alanlarında iş yapabilecek bilgi ve beceriye sahip olduğunu ifade etti.

Ülkenin ihtiyaç duyduğu nitelikli insanları mezun olan öğrencilerin oluşturacağına işaret eden Harmandar, şunları kaydetti:

"Bu sene üniversite olarak kış döneminde de 4 bin 500 öğrenciyi mezun ettik. Haziranda yaklaşık 5 bin öğrenciyi mezun edeceğiz. Ülkenin ihtiyaç duyduğu nitelikli insanları yetiştirmekte azimli kararlı ve güçlüyüz. Bundan sonra da Türkiye'nin ve dünyanın her yerinde iş bulabilecek öğrencileri yetiştirmeye devam edeceğiz. Bugün üniversitemizde 42 ülkeden 450 yabancı öğrencimiz var. Üniversite olmanın gerçek amacı uluslararası olabilmektir. Bu amaca yönelik yurt dışından hocalarla anlaştık ve anlaşmaya devam ediyoruz. Gelecekte daha kaliteli eğitime devam edeceğiz."

Okul Müdürü Önder Yıldırım ise Ortaca Meslek Yüksekokulunun Türkiye'de bulunan 955 okul içinde aktif olarak eğitim-öğretimini devam ettirdiğini ifade etti.

Yüksekokulun ilk mezunlarını 1996-1997 akademik yılında 23 kişiyle verdiğini belirten Yıldırım, "Bugün bu sayı 157'ye çıktı. Mezun olan öğrencilerimize bilimsel yeterlilik sağlamanın yanı sıra ülke menfaatlerini her zaman öncelemeyi ilke haline getirmeleri için de çalıştık. Kıymetli öğrencilerim sizlere gelecekteki iş hayatınızda başarılar diliyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından okulu dereceyle bitiren öğrencilere plaket ve başarı belgeleri verildi. - Muğla

Kaynak: AA / Yerel

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Mansur Harmandar Hüseyin Yılmaz Ortaca Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title