Haberler

Motosikletli Turistler Suşehri'nde Konakladı

Fransız ve Avusturyalı İki Motosiklet Tutkunu İngiltere'den Başlayıp Çin'de Bitirecekleri Motosikletli Seyahat Sırasında Geldikleri Sivas'ın Suşehri İlçesi'nde Mola Verdi.

Fransız ve Avusturyalı iki motosiklet tutkunu İngiltere'den başlayıp Çin'de bitirecekleri motosikletli seyahat sırasında geldikleri Sivas'ın Suşehri İlçesi'nde mola verdi.

Yaklaşık 10 yıl önce üniversiteyi birlikte bitiren Avusturyalı Niccolo Monno (30) ve Fransız Cyril Ducau (29) iki motosiklet tutkunu arkadaş İngiltere'nin başkenti Londrada buluştu. Ardından motosikletlerle Çin'i gitmeyi düşünen iki arkadaş, 3 ay önce yola çıktı. Geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye giriş yapan turistler, Suşehri İlçesi'ne gelerek, birgün konakladı.

Suşehrili vatandaşların sıcak ilgisi ile karşılaşan turistler bugüne kadar toplam 17 bin kilometre yol kat ettiklerini dile getirdi. Seyahatlerini gündüz geçirdiklerini ve gece çadır kurarak konaklama ihtiyaçlarını giderdiklerini dile getiren Fransız Turist Cyril Ducau, 5 veya 6 ay gibi zamanda Çin'e ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Türkiye'ye ikinci kez geldiğini belirten Ducau, "2005 yılında kız arkadaşım ile birlikte İstanbul'a geldim. Türkiye'nin birçok yerini görmemiştim. Ama bu gezi ile birlikte Türkiye'nin birçok iline gitme imkanı buldum. Yurdunuz çok güzel. Her tarafı yeşillik. İnsanları çok sıcak. Bizim tek sıkıntımız, fazla Türkçe bilmememizdir'' dedi.

Avusturya'lı Niccolo Monno ise Türkiye'ye ikinci kez geldiğini belirterek, 2005 yılında eşi ile birlikte İstanbul'u gezdiğini kaydetti. İstanbul'un tarih koktuğunu ve herkesin görmesi gerektiğini dile getiren Monno, "Londra'da arkadaşım ile bir süre kaldım ve kendisini Çin'e gelmek için davet ettim. Kendiside bu davetimi kabul ederek birlikte motosikletler ile oyculuğumuza başladık ve Çin'e gidiyoruz. Bu gezi sırasında Türkiye'nin de değişik illerini gezerek ve görerek yolumuza devam ediyoruz" diye konuştu.

Niccola ve Cyril, Suşehri İlçesi'nden sonra Trabzon'a gideceklerini ve buradan Gürcistan üzerinden Çin'e ulaşacaklarını ifade ettiler.

(SY-İG-YS-Y) 18.03.2008 17:13 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title