Haberler

Motif, Halk Bilimine Işık Tutmaya Devam Ediyor

Türk Halk Kültürü'ne 24 yıldır hizmet eden Motif Halk Oyunları Eğitim ve Öğretim Vakfı'nın 18.kez düzenlediği Halk Bilim Ödülleri Töreni'nde ödüller sahiplerini buldu.18.Motif Halk Bilim Ödülleri töreni İstanbul Kültür Üniversitesi Akıngüç...

Türk Halk Kültürü'ne 24 yıldır hizmet eden Motif Halk Oyunları Eğitim ve Öğretim Vakfı'nın 18. kez düzenlediği Halk Bilim Ödülleri Töreni'nde ödüller sahiplerini buldu. 18. Motif Halk Bilim Ödülleri töreni İstanbul Kültür Üniversitesi Akıngüç Oditoryumu Ataköy Kampüsü'nde gerçekleşti. Türkiye'de yalnızca Motif Halk Oyunları Eğitim ve Öğretim Vakfı tarafından gerçekleştirilen; bugüne kadar binlerce kişi, kurum ve kuruluşa verilen Motif Halk Bilim Ödülleri, bu yıl da Ödül Tespit Komisyonu tarafından ulusal, uluslararası boyutta geleneksel değerlerimize sahip çıkan, çalışmalarıyla kültürümüze ışık tutan kişi ve kurumlara verildi.Tören öncesi bilim, sanat ve iş dünyasından isimlerin katıldığı davetlilere bir kokteyl verildi. Sanatçı İzzet Altınmeşe ve Bedri Ayseli'nin de katıldığı kokteylin ardından düzenlenen ödül töreninde konuşan Motif Vakfı Başkanı Zeki Baykal, törene katılan konuklara teşekkür ederek, "Motif Vakfı, kültürel değerlerimizi dünya ülkelerine tanıtmak amacıyla kurulmuştur. Türk kültürünün ve danslarının tanıtılmasına katkı sağlayan tüm medya, sanat ve eğitim dünyasındaki kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum" dedi.

Motif Vakfı'nın yaptığı çalışmalar hakkında da bilgi veren Baykal, şöyle konuştu: "Ödül alan kişileri tebrik ediyorum."

Baykal'ın ardından Kültür Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sıddıka Semahat Demir de

bir konuşma yaptı ve Motif Vakfı'na çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Konuşmaların ardından Baykal, Rektör Prof. Dr. Demir'e bir plaket verdi. 18. Motif Halk Bilim Ödüllerinin 'Büyük Ödülü' Türk Tiyatrosu ile ilgili çalışmaları nedeniyle Prof. Dr. Özdemir Nutku'ya verildi. Törende; Harran Üniversitesi Öğretim Görevlisi S. Sabri Kürkçüoğlu, Yaşar Duru ve Mevlüt Çelik de Motif Özel Ödülü'ne layık görüldü. Sunuculuğunu Ayhan Güngör'ün yaptığı törende, Türkiye'nin farklı yörelerinden sunulan halk dansları davetlilere keyifli anlar yaşattı.

Ödüle layık görülen kuruluş ve isimler şöyle: Türk Folkloruna Katkı Sağlayan Kuruluş Ödülü:

Konya Akşehir Belediyesi, Maddi Folklor Ürünlerini Derleme ve Yaşatma Ödülü: Ege Üniversitesi Etnografya Müzesi, Halkbilim Hizmet Ödülü: Dr. Yaşar Kalafat, Halk Oyunları Hizmet Ödülü: Altay Uysal, Medya Halk Bilim Ödülü: TRT "Beşik ve Ninni" Programı, Halk Müziği Hizmet Ödülü: Emel Taşcıoğlu. Motif Özel Ödülleri:

Bağcılar Belediyesi, Türk Telekom "Türkiye'ye Değer" Sosyal Sorumluluk Projesi, Haber Türk TV "Yaşadığın Şehir" Programı, Gümüşhane Kültür-Sanat Kulübü, CNN Türk "Hayat Gezince Güzel" Programı, Halk Müziği Sanatçısı Ali Çakar, Kanal 24 "Ah Güzel İstanbul" Programı, Kanal 7 Televizyonu "Bir Yastıkta 40 Yıl" Programı, Kanaltürk "Dolu Dolu Anadolu" Programı, Halk Müziği Sanatçısı Oğuz Aksaç, NTV "Tadı Damağımda" Programı, TV 8 "Bir Ses Bir Nefes" Programı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Ataköy Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title