Haberler

Mobilya Sektörü Hindistan'ın Ardından Şimdi de Güney Afrika'ya Gidiyor

.küresel Ekonomik Kriz Nedeniyle İç Piyasada Zor Günler Geçiren Mobilya Sektörü İhracat İçin Kıtalararası Açılıma Hazırlanıyor. Bu Yılın Ocak Ayında Hindistan Yarımadasında Pazar Arayışına Başlayan ve Bu Ülkede Birçok Yeni Firma ile İş Bağlantısı Kuran, Yeni Bayilik Anlaşmaları İmzalayan Mobilyacılar Şimdi de Güney Afrika'ya Gidiyor.

Küresel ekonomik kriz nedeniyle iç piyasada zor günler geçiren mobilya sektörü ihracat için kıtalararası açılıma hazırlanıyor. Bu yılın Ocak ayında Hindistan yarımadasında pazar arayışına başlayan ve bu ülkede birçok yeni firma ile iş bağlantısı kuran, yeni bayilik anlaşmaları imzalayan mobilyacılar şimdi de Güney Afrika'ya gidiyor.

Türkiye'nin önde gelen mobilya firmalarının katılımıyla, Dış Ticaret Müsteşarlığı'nın koordinatörlüğünde İstanbul İhracatçı Birlikleri ve Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) 8 - 13 Ağustos 2009 tarihleri arasında Güney Afrika Cumhuriyeti'ne kapsamlı bir ziyaret gerçekleştirecek. Sektörel Nitelikli Ticaret Heyeti Programı başlığıyla düzenlenen gezide, Heyetin ev, ofis ve mutfak mobilyalarına yönelik ihraç ürünlerinin tanıtımı, ihracatçı firmaların yurtdışı pazar paylarında artışı sağlamak ve iki ülkenin iş çevreleri arasında işbirliği olanaklarını geliştirmek amacıyla bir dizi görüşme yapacağı bildirildi.

Heyete katılacak firmalar arasında İstikbal, Bellona, Mondi, Gala Mobilya, Kilim Mobilya, Alfemo, Yataş, Yatsan, İpek Mobilya, Yağmur Mobilya, Donat (Yerekonmazlar), Konfor, Doğtaş, Aldora, Kayalar Kimya, Dovi, Tosunoğlu, Laressa, Family Group, MNS Mobilya, Merit Mobilya gibi kuruluşlar yer alıyor.(ANKA)

NÇ/NK

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title