Haberler

Mısır ve Buğday Rekoltesi Son 30 Yılın En Düşük Seviyesinde

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Mısır ve Buğday Rekoltesinin Son 30 Yılda Dünyada En Düşük Seviyede Olduğunu Belirterek, Türk Çiftçisinin Daha Fazla Desteklenerek Üretimin Artırılması Gerektiğini Söyledi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, mısır ve buğday rekoltesinin son 30 yılda dünyada en düşük seviyede olduğunu belirterek, Türk çiftçisinin daha fazla desteklenerek üretimin artırılması gerektiğini söyledi.

Bandırma Ziraat Odası'nın yeni hizmet binasının açılışına katılan Bayraktar, Türkiye ve dünyadaki zirai üretimlere dikkat çekti. Küresel ısınma yüzünden tarım ürünleri rekoltesinde büyük düşüş yaşandığını belirten Bayraktar, "Küresel ısınma verimlilik rakamlarını olumsuz etkiledi. Dünyada ve Türkiye'de ucuz mısır, buğday bulma imkanı kalmadı. Türk çiftçisinin üretmeye ihtiyacı var. Dünya buğday fiyatları, mısır fiyatları bizden pahalı, ayrıca bulamıyorsunuz. Dünyada son 30 yılın en düşük rekolte stok seviyesindeyiz. Böyle bir dünyada çiftçimizin önündeki engelleri aşacağız. Maliyetleri aşağı düşürürken yapısal sorunlarımızı çözeceğiz. Ama bunun için destekleme bütçesinin yüksek olması lazım. Yatırım bütçesinde tarıma ayrılan payın artırılması lazım" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve ilgili bakanlarla yaptıkları görüşmeler sonucunda gübre ve mazot desteklemelerinin bu ay içerisinde ödenmesini sağladıklarını ifade eden Şemsi Bayraktar, "Çarşamba günü Sayın Başbakanla görüştüm. Sizlerin sorunlarını taşıyoruz. Gübre fiyatlarında zamlardan şikayetimiz var. Destek almaya çalışıyoruz. Gübre ve mazot desteklerinin bu ay ödenmesini sağlayacağız. Başbakan Yardımcısı, Ekonomiden Sorumlu Bakanı ziyaret ettik, brifing verdik. Sıkıntılarımızı anlatma imkanı bulduk. Bakanlar Kurulu'nda da bazı desteklemelerin öne çekilmesini sağladık" şeklinde konuştu.

Bandırma Ziraat Odası'nın yeni hizmet binasının açılışına Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar'ın yanı sıra Bandırma Kaymakamı Salih Keser, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Aslaner, Bandırma Ziraat Odası Başkanı Süleyman Dönmez, Müftü Halil Uzun ile Balıkesir genelindeki ziraat odalarının başkanları katıldı. Konuşmaların ardından yeni hizmet binası törenle hizmete girdi.

(MEY-MŞ-CC-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Merkez Bankası'nın faiz kararı açıklandı mı? MB Faiz kararı ne zaman açıklanacak? Survivor Berna elendi mi? Survivor'da dün akşam kim elendi? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ YENİ BÖLÜM FRAGMANI #128105 Yemekteyiz 594. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor'da elenen kim oldu? 24 Nisan Survivor'da adaya kim veda etti? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri mi döndü? Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 25 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 25 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Toz taşınımı nedir, zararları neler? Çöl tozu hangi illeri etkileyecek? Toz taşınımı neden olur? Bugün okullar tatil mi? 25 Nisan Perşembe okul var mı, resmi tatil mi? Bugün ders var mı, işlenecek mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 25 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Ankara'da toz taşınımı ne zaman bitecek? #127781 Toz taşınımı nedir, zararları neler? Bugün hava nasıl olacak? #127781 Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! Toz taşınımı hangi illerde görülecek, ne zaman bitecek? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title