Haberler

Mimarlar Odası Limana Dalaman Mimarlara Karşı

Dalamanlılar yat limanı projesine karşı çıkan TMMOB Mimarlar Odası Muğla Şubesine tepki gösterdi.

Dalamanlılar yat limanı projesine karşı çıkan TMMOB Mimarlar Odası Muğla Şubesine tepki gösterdi.

Dalaman'ın yıllardır gündeminde olan ancak çeşitli nedenlerle bir türlü temeli atılamayan yat limanı projesi ile ilgili olarak bu yıl somut adımlar atılmış ve Mayıs ayı gibi temeli atılması planlanıyordu. Ancak TMMOB Mimarlar Odası Muğla Şubesi tarafından Yat Limanı ile ilgili yeni bir dava açılması ilçede tepkileri beraberinde getirdi.

TMMOB Mimarlar Odası Muğla Şubesi tarafından Dalaman sulak alanı, Caretta Carettalar ve Nil kaplumbağaları el birliği ile yok edilmek isteniyor denilerek yapılan açıklamada "Daha önce itiraz etmiş olduğumuz Muğla İli Dalaman ilçesinde plan onamaları yapılan Dalaman Yat Limanı ve Deniz Otobüsü Yanaşma Yeri 1/25000 – 1/5000 – 1/1000 Koruma Amaçlı İmar Planı'na 16.12.2011 tarihinde yürütmeyi durdurma genel talebi ile dava açmış durumdayız" denildi.

Oda tarafından yapılan bu açıklamanın ardından Dalaman'da bulunan bazı sivil toplum kuruluşları ve Siyasi Partiler karşı açıklamalarda bulundu. Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek "Olayları takip ediyoruz engelleri aşmaya çalışıyoruz. İnşallah engelleri kısa zamanda aşılacak ve Dalaman yat limanına kavuşacaktır" dedi.

Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz ise "Yatlimanı bizim olmazsa olmazlarımızdan. Yapılması tüm engelleri aşacağız. Sonuca ulaşacağız" dedi

Dalaman Ak Parti İlçe Başkanı Onur Turgut da, 20 yıldan bu yana Dalaman Yat Limanı Projesi sudan sebeplerle engellendiğini belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Bu yat limanının Dalaman'a ve Türkiye'ye neler kazandıracağını kaç kişinin bu sektörden ekmek yiyeceğini hesaplamıyorlar mı? Dalamanı ve sahillerini Dalamanlıdan başka koruyan ve temizleyen yok.

Acaba şikayet edenler hiç gelip burayı görmüşler mi? daha öncede aynı zihniyette kişiler yat limanı yapılacak olan bölgeye sulu tarım yapılan arazi diye şikayet etmişlerdi. Dalaman yat limanı için İstanbul Teknik Üniversitesi ve Ege Üniversitesi yat limanı yapılmasında hiçbir sakınca yoktur diye raporu da mevcuttur. Artık Dalamanın önünü kimse kesmesin yatırıma gelişmeye büyümeye kimse itiraz etmesin dalaman turizmde hak ettiği yere gelsin" dedi.

Dalaman CHP ilçe başkanı Erol Öztunç, CHP olarak marinanın yapılmasını yıllardır özlemle beklediklerini söyledi Öztunç "Muğla Mimarlar Odasının almış olduğu kararlara katılmıyoruz. Muğla Mimarlar Odası umarım bu yapmış olduğu yanlışlığı görerek kararını düzeltecektir" dedi.

Dalaman Esnaf Odası Başkanı Şevket Takar'da Mimarlar Odası Muğla şubesine tepki göstererek "Dalaman Yat Limanı bizim hayalimiz, sudan bahanelerle yıllardan bu yana geciktiriliyor. Muğla Mimarlar Odasının bu yanlışından geri döneceğine inanıyorum" dedi.

Dalaman Ortaca Köyceğiz İnşaat Mühendisleri Odası Temsilcisi İnşaat Mühendisi Cenk Sönmez de yaptığı açıklamada, baltalanmak istenilen Dalaman Yat Limanı yatırımının sonuna kadar arkasında olduklarını belirtti. Sönmez "Maalesef baltalama sebebi de çevresel etkiler kesinlikle değildir. Denizcilik faaliyetlerinde para kazanan diğer ilçeler dalamana komşudur. Bu komploya maalesef mimarlar odası alet edilmektedir. TMMOB nezdinde gerekli mücadeleyi sonuna kadar vereceğiz" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dalaman Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title