Haberler

Milli Piyade Tüfeği MPT-76'yı ABD de İstiyor, Şili de

Güncelleme:

TSK'nın envanterine giren milli piyade tüfeği MPT-76'ya dünyada en büyük talebin ABD'den geldiği, Şili ve Azerbaycan'ın ise ordusunu MPT-76 ile donatmak istediği duyuruldu.

Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) tarafından üretilen milli piyade tüfeği MPT-76'ya ABD, Şili, Azerbaycan gibi ülkelerden talep olduğu bildirildi.

MKEK Silah Fabrikası Üretim Şefi Mehmet Demirel, Tekirdağ'da AA'ya yaptığı açıklamada seri üretime geçilen milli piyade tüfeği MPT-76'nın zorlu testleri aşarak Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) envanterine girdiğini ve ihtiyaç duyulan bölgelerde kullanıldığını söyledi.


BİNDE 3 BASİT HATA

Geçmişte ordunun kullandığı G3 piyade tüfeğiyle ilgili yapılacak değişiklikleri Almanya'ya bildirmek zorunda olan bir ülkeden, kendi milli silahlarını üreten bir ülke konumuna gelindiğini vurgulayan Demirel, şunları kaydetti:

"Geçmişte patenti Almanlar'a ait G3'lerin üretimini de yaptık ama patent onlarda olduğu için tüfekte yapılacak bir değişiklikte onlara söylemek zorundaydık ancak MPT-76 bizim, yani milli üretim, patenti de bizde. Kullanıcı, bu silahla alakalı herhangi bir olumsuzluğa kapılırsa biz onu fabrikada anında değiştirebiliriz. Kamuoyunda 'yağmurda, çamurda da atıyor mu?' diye çok sorulur. Evet bu silah, 42 aşama testi geçti. Bir piyade tüfeğinde kriter bin mermide 8 basit hata yapmasıdır, milli gururumuz olan MPT-76 binde 3 basit hata vermiştir. Bu silah yağmurda, çamurda, karda, eğimli atışlarda kimyasal testlerden geçerek eksi 40, artı 60 dereceden atış yaptı."


ŞİLİ ORDUSU TALİP

Milli piyade tüfeğinin patentinin Türkiye'de olması dolayısıyla ürünü dünyanın istenilen ülkesine satabileceklerini, böyle bir haklarının olduğunu vurgulayan Demirel, "MPT-76'ya aşırı derecede talep var, en büyük talep de ABD'den. Bunun yanında Azerbaycan gibi ordusunu bununla donatmak isteyen birçok ülke var, Şili de bunlardan biri. Tabii ki bizim kuruluş felsefemiz, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bize vermiş olduğu felsefe, TSK'nın gerekli olan silah ihtiyacını karşılamaktır. Birinci önceliğimiz her zaman TSK'dır" diye konuştu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Mehmet Demirel Azerbaycan Şili Teknoloji Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (131)

Adınızı Yazın:

Üretilsin Üretilmesin diyen yok da ADAMLAR KITALAR ARASI BALİSTİK FÜZE YAPIYOR 22 BİN KM BAK 22 KM DEGİL 22000 KM MENZİLLİ FÜZE VAR ŞU AN ÇİNİN ELİNDE TÜRKİYEDEKİ EN UZUN MENZİLLİ FÜZE 1000 SORARLAR SANA 22000 KMLİK FÜZEYİ MPT 76''NLA MI DURDURACAKSIN DİYE . . . .

74
38
yanıtYanıtla
gsli:

He baban

yanıt1
yanıt0
hilmi:

yav senin gibler bu memlekette olmasa cok guzel olcakda işde ah

yanıt28
yanıt64
bingöllü zaza:

sanki abd milyonlarca binlerce alacak bir kaç tane alıp inceleyecek

60
51
yanıtYanıtla
hilmi:

heee herkes sen gibi beyinsizmiş gerizekalı seni

yanıt22
yanıt32
Ali:

Aptalları keklemeye yönelik haberler. Akılarında milletin moralini ve akpye desteği artıracaklar. Algı operasyonu başka bir şey değil.

60
44
yanıtYanıtla
GERÇEK BİR TÜRK:

Adam gibi ülkenizin gelişimiyle Gurur Duyun. Avrupa yı öveceğinize yapılan yeniliklere saygı duyun. Siz AK PARTİ ye saldırıyorsunuz. Sizin iktidar olduğunuz yıllarda şuan övdüğünüz avrupadan para dilenip karşılarında ezik büzük duruyordunuz. . . Gururumuzu ayağa kaldıran ak parti ye ilk milli helikopter silah ve ekipmanları yapan RECEP TAYYİP ERDOĞAN a söylediklerinize bak. . ÖNERİ YOK. FİKİR YOK . SADECE ELEŞTİRİN AK PARTİYİ TAMAM. SAMİMİYETİMLE SÖYLÜYORUM SİZ BU ÜLKEYİ SEVMİYORSUNUZ

83
13
yanıtYanıtla
DAVUT:

Evet bunlar guzel bi sey akp nin iyi yaptigi seyler de vardir peki cevap ver dost ulke niye yok ihracatin 142 milyar ithalatin 250 milyar. Halk yoksul aclik siniri bile 1500 . Onuda gectim 12 yil cemaat le beraberdiniz neden paralel oldu ?

yanıt1
yanıt2
GERÇEK AMA:

ÜLKEDE SATMADIK NE KALDI ÖNCEKİ HÜKÜMETLERİN YAPTIKLARINI AKP SATMADIMI. CİNNET GEÇİREN GARİBANLAR SİZLERİN SAYESİNDE 13 YILDAN BU YANA t ATRMIŞTIR ÖVÜNÜN.

yanıt1
yanıt41
erkan yaman:

ne kadar cahılsın

yanıt0
yanıt1
Tüm 131 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title