Haberler

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı Burdur'da

Burdur'da açılışlara katılan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, ziyaretleri sırasında yaptığı açıklamalarda, tarih kitaplarının değiştirilmesi konusuna değinerek, "Tek tek konulardan ziyade, genel bakış olarak tarihi daha toplumsal zeminde anlatan"...

Burdur'da açılışlara katılan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, ziyaretleri sırasında yaptığı açıklamalarda, tarih kitaplarının değiştirilmesi konusuna değinerek, "Tek tek konulardan ziyade, genel bakış olarak tarihi daha toplumsal zeminde anlatan kitaplar olacak" dedi.

Burdur'da 2. Ulusal Hayvancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı'na katılan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, bir dizi ziyarette bulundu. Burdur Belediyesi Uzay Çatı Halk Pazarı'nda yapılan fuar açılışına; Bakan Nabi Avcı, Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, AK Parti Burdur milletvekilleri Bayram Özçelik ve Hasan Hami Yıldırım, CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, daire müdürleri ve üreticiler katıldı.

Fuarın açılış konuşmasını yapan Vali Yılmaz, 162 firmanın katıldığı ve 18 bin metrekarelik alanda yapılan fuarla ilgili bilgi verdi. Firmaların kendilerini tanıtmaları ve ürünlerini sergilemeleri için fuarların son derece önemli olduğunu vurgulayan Yılmaz, "İlimiz yüzde 50'den fazlası ormanla kaplı bir coğrafi yapıya sahip. Bu yapı içerisinde zor şartlarda hayvancılık yapan yıllık 363 bin ton süt ve toplu sağım merkezlerine, 258 kooperatifte ev sahipliği yapıyoruz. Sütteki bakteri ve somatik hücre sayısını Avrupa Birliği rakamlarına göre düşürmeye çalıştık" dedi. Yıllık 10 bin adet damızlık satıldığını kaydeden Vali Yılmaz, firmalar için reklam ve tanıtımın önemli olduğunu ifade etti.

Fuarın açılışında konuşan Bakan Avcı ise, süt endüstrisi sektörünü yakından takip ettiklerini belirtti. Hayvancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı'nın Milli Eğitim Bakanlığı'nı da yakından ilgilendirdiğini kaydeden Avcı, daha sonra fuarın açılış kurdelesini kesti. Açılışın ardından Bakan Avcı, öğrencilerle beraber Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından yaptırılan dev inek maketinden süzülen sütün tadına baktı. Fuarı gezen Bakan Avcı'ya kepenek giydirildi, sipsi hediye edildi. Bakan Avcı'ya daha sonra gözleme ve közde kahve ikram edildi.

BAKAN AVCI'DAN VALİ YILMAZ'A ZİYARET

Fuar açılışının ardından Vali Yılmaz'ı makamında ziyaret eden Bakan Avcı, Valilik şeref defterini imzaladı. Vali Yılmaz ziyarette yaptığı konuşmada, Burdur'un eğitim konularında başarılar elde etmiş bir il olduğunu belirterek, "İlk 10'ların içerisindeyiz. İlimizin eğitim yolundan gelişmesi en büyük etken. Şu anda eğitimimizi normal şekilde sürdürüyoruz. Burdurlu hemşehrilerimiz eğitime önem veriyorlar. Çok sayıda okul yapıldı" şeklinde konuştu.

Burdur'un istatistiklere göre Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu aktaran Bakan Avcı ise, geri kalan eksikliklerin de tamamlanacağını belirterek, özellikle okullarda dağıtılan süt ürünleri için de üreticilere teşekkür etti. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle ilkokul ve ortaokulların da tatil yapacağını açıklayan Avcı, "19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı geliyor. Dün yapılan açıklamalarda yeterince netleştiremediğim ifadeden ötürü yanlış anlama söz konusu. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yapılacak olan kutlamalara lise düzeyinde gençler katılıyor biliyorsunuz. İlkokul ve ortaokullar 23 Nisan Bayramı'nda daha çok katılıyorlar. Tatil konusuna gelince, açıklamada 20 Mayıs'ta sadece liseler değil bunu düzeltiyoruz; ilkokul ve ortaokullarımız da tatil yapabilecekler" ifadelerini kullandı.

Bakan Avcı, tarih kitaplarının değiştirilmesiyle ilgili soruya ise, "Tek tek tematik şeylerden ziyade genel perspektif değişiklik gerekiyor. Yani tarih bilim yazılımını bugün ulaştığı ölçütlere uygun tarih kitapları hazırlayacağız. Hepsi değil ama yetiştirdiğimiz kadarı ile peyderpey birbirini tamamlayan üniteler halinde inşallah çocuklarımıza, öğretmenlerimize kazandırılacak. Ama tek tek konulardan ziyade, genel bakış olarak tarihi daha toplumsal zeminde anlatan kitaplar olacak" diye cevap verdi.

Bakan Avcı daha sonra Burdur Belediyesi ve AK Parti Burdur İl Teşkilatı'nı ziyaret etti. Avcı, öğretmenler ve hayırseverleri ziyaretinin ardından ilden ayrılacak. - BURDUR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Şerif Yılmaz Nabi Avcı Ak Parti Burdur Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title