Haberler

Milli Egemenlik Hareketi: "Karalama Çabalarını Şiddetle Kınıyor ve Reddediyoruz"

Milli Egemenlik Hareketi, Ergenekon operasyonu kapsamında faaliyetlerinin mercek altına alındığı iddialarına yanıt verdi.
Milli Egemenlik Hareketi adına yazılı bir açıklama yapan eski bakanlardan Kamran İnan, "AKP iktidarının ülkemizi tehlikeli bir rejim krizine sürüklemekte olduğu bu günlerde, tek seslileştirilmeye çalışılan medyadaki unsurları tarafından, laik, demokratik Atatürk Cumhur...

Milli Egemenlik Hareketi, Ergenekon operasyonu kapsamında faaliyetlerinin mercek altına alındığı iddialarına yanıt verdi.

Milli Egemenlik Hareketi adına yazılı bir açıklama yapan eski bakanlardan Kamran İnan, "AKP iktidarının ülkemizi tehlikeli bir rejim krizine sürüklemekte olduğu bu günlerde, tek seslileştirilmeye çalışılan medyadaki unsurları tarafından, laik, demokratik Atatürk Cumhuriyeti'nin değerlerine gönülden bağlı kişi ve kurumlara karşı organize, kasıtlı bir saldırı kampanyası başlatıldığını Milletimizle birlikte ibret ve endişe ile izliyoruz" dedi.

Milli Egemenlik Hareketi'nin 14 Ocak tarihinde Türkiye genelindeki mevcut kötü gidişata karşı demokrasi ve meşruiyet içinde alternatif arayışı içinde olan 100'ü aşkın katılımcıyla oluşturulduğunu hatırlatan İnan, "Milli Egemenlik Hareketi'nin de işte bu kasıtlı psikolojik harekata hedef ve malzeme yapılmaya çalışıldığını esefle müşahade etmiş durumdayız" dedi.

Milli Egemenlik Hareketi'nin her adımında ve söyleminde, yasal, demokratik ve meşru zeminlerde faaliyet gösterdiğini, şeffaf, açık ve demokrat bir yöntem benimsediğini vurgulayan İnan şunları kaydetti:

"Milli Egemenlik Hareketi'ni ve onun değerli katılımcılarını; gayrimeşru, anti demokratik, gizli saklı faaliyet ve amaçları olan kişiler ya da oluşumlar gibi hedef gösterme ve karalama çabalarını şiddetle kınıyor ve reddediyoruz.

Büyük Atatürk'ün kapsayıcı milliyetçilik anlayışı içinde Anayasamızda yazılı laik-demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizin, üniter yapısını, ulus devlet niteliğini ve kurucu ilkelerini her şart ve ortamda kararlılıkla korumaya, ülkemizin içine sürüklendiği bu karanlık ve kaotik süreçten, demokrasisini ve Cumhuriyetini muhafaza ederek, milli birlik ve beraberlik içinde salimen çıkabilmesine yönelik, samimi-meşru-demokratik ve yasal tavrımız ve söylemimizi bu tür organize saldırılar ve komplo girişimleri ile yıldırma taktikleri karşısında sarsılmadan sürdüreceğimize yönelik tavrımızın bilinmesini istiyoruz." (ANKA)

(AS/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title